Preşedintele PNL, despre riscul ruperii coaliţiei din cauza prezidenţiabilului: Nu pleacă de la putere PSD, nici ALDE

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, întrebat de MEDIAFAX dacă ar exista riscul ruperii coaliţiei din cauza prezidenţiabilului, că nici PSD, nici ALDE nu vor pleca de la putere, chiar dacă vor avea candidaţi separaţi pentru un mandat la Cotroceni.

593 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL, despre riscul ruperii coaliţiei din cauza prezidenţiabilului: Nu pleacă de la putere PSD, nici ALDE

Orban, despre ruperea coaliţiei din cauza prezidenţiabilului: Nu pleacă de la putere PSD, nici ALDE

„Nu pleacă ei de la putere, nici PSD, nici ALDE, chiar dacă o să aibă candidaţi separaţi. Mă interesează foarte puţin. Noi susţinem candidatura preşedintelui Iohannis şi suntem foarte implicaţi în susţinerea candidaturii preşedintelui pentru obţinerea celui de-al doilea mandat. Ce face PSD, oricum şi-au pierdut credibilitatea, şi practic pe oricine desemnează, pentru ei va fi o victorie dacă reuşesc să intre în turul doi”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri, pentru MEDIAFAX.

Preşedintele liberal a adăugat că PSD-ALDE „până acum au preferat să ignore voinţa oamenilor, să îşi astupe urechile, ochii, să nu mai vadă, să nu mai audă nimic şi să se cramponeze de funcţiile pe care le deţin strict în interes propriu”.

Social-democraţii au fost convocaţi în şedinţa BPN, marţi, la Parlament, urmată de reuniunea CEx, pentru a decide prezidenţiabilul partidului, au declarat surse din PSD pentru MEDIAFAX.

Comitetul Executiv al PSD a decis luni să aibă candidat propriu la prezidenţiale.

Dăncilă a anunţat, joia trecută la DC News, că dacă PSD îi va solicita să candideze la prezidenţiale, va accepta ce spune formaţiunea şi nu va da înapoi. Ea a menţionat însă că opţiunea sa este să meargă în spatele altui candidat.

De cealaltă, parte, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică la Antena 3, că în cazul în care nu va fi decis un candidat comun pentru prezidenţiale al PSD-ALDE, atunci partidul pe care îl conduce va căuta o altă formul de alianţă, posibil cu Pro România.

El a mai spus, întrebat dacă prezidenţiabilul ar putea rupe coaliţia, că are respect pentru partenerii de guvernare, însă dincolo de orgolii ar trebui ca PSD-ALDE să aibă realism şi pragmatism politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici