Preşedintele Poloniei ar putea face o vizită la Bucureşti în acest an

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, în timpul întrevederii cei doi discutând despre vizita şefului statului polonez, Bronisław Komorowski, la Bucureşti, în acest an.

69 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Poloniei ar putea face o vizită la Bucureşti în acest an

Preşedintele Poloniei ar putea face o vizită la Bucureşti în acest an (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus şefului diplomaţiei poloneze că a discutat cu preşedintele Republicii Polone, Bronisław Komorowski, fiind exprimată intenţia unei vizite a acestuia în România, în acest an.

"O vizită extrem de importantă", a catalogat-o şeful statului român.

Totodată, el a afirmat că, în timpul acestei vizite, este de aşteptat să fie semnată partea practică a Acordului strategic cu Polonia, convenit pe timpul mandatului lui Lech Kaczynski.

De asemenea, Traian Băsescu i-a spus ministrului polonez de Externe că speră ca parteneriatul strategic româno-polonez să consolideze relaţiile bilaterale în interiorul UE.

La întrevedere au mai participat ministrul român de Externe, Teodor Baconschi, şi ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Wojciech Zajaczkowski.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, luni, că parteneriatul strategic dintre România şi Polonia, concretizat la nivel politic, va fi consolidat prin semnarea, în această toamnă, de către premierii celor două ţări a unei foi de parcurs.

"Confirm că strategia noastră comună este aproape gata şi că va fi adoptată în comun, fie la întâlnirea premierilor, fie la întâlnirea cu preşedintele Komorowski", a declarat, la rândul său, ministrul de Externe polonez, Radoslaw Sikorski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici