Preşedintele PPMT Sfântu Gheorghe: Nu înţeleg cum s-ar putea interzice organizarea Universităţii de la Tuşnad Băi

Preşedintele PPMT Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, declară că nu înţelege cum ar putea fi interzisă organizarea Universităţii de la Băile Tuşnad şi adaugă că politicienii români "ar trebui să caute, prin dialog, rezolvarea problemelor".

587 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PPMT Sfântu Gheorghe: Nu înţeleg cum s-ar putea interzice organizarea Universităţii de la Tuşnad Băi

Preşedintele PPMT Sfântu Gheorghe: Nu înţeleg cum s-ar putea interzice organizarea Universităţii de la Tuşnad Băi (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) Sfântu Gheorghe, Nemes Elod, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, referitor la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu de la Izvoru Mureşului, că politicienii români ar trebui să aleagă mai degrabă calea dialogului pentru rezolvarea problemelor.

"Politicienii români, în loc să se concureze cine poate condamna mai repede declaraţiile de la universităţile de vară maghiare, ar trebui să caute, prin dialog, rezolvarea problemelor", a spus Nemes.

Acesta a afirmat că Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad a fost, în urmă cu câţiva ani, locul dialogului româno-maghiar, iar acum este locul dialogului maghiaro-maghiar.

"Ar trebui să ne gândim foarte serios la faptul ca această universitate să redevină locul dialogului româno-maghiar. Este nevoie de un dialog şi cu reprezentanţii comunităţii româneşti, fără sprijinul lor nu avem cum să obţinem autonomia. Oricum, nu înţeleg cum s-ar putea interzice organizarea Universităţii de Vară de la Tuşnad Băi", a spus Nemes Elod.

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, luni, că, dacă Universitatea de vară de la Băile Tuşnad se va petrece la fel ca în acest an, atunci nu se va mai desfăşura.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici