Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre Gabriel Oprea: Mi-a spus că dacă UNPR se duce către PNL, el nu poate urma calea. A apărut o informaţie că UNPR ar vrea să ne vedem din nou

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că Gabriel Oprea i-a spus, în prezenţa liderului UNPR, Valeriu Steriu, că dacă partidul pe care l-a fondat va alege varianta PNL, el va demisiona şi va rămâne un om de stânga.

1411 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre Gabriel Oprea: Mi-a spus că dacă UNPR se duce către PNL, el nu poate urma calea. A apărut o informaţie că UNPR ar vrea să ne vedem din nou

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, despre Gabriel Oprea: Mi-a spus că dacă UNPR se duce către PNL, el nu poate urma calea (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie cu Gabriel Oprea cu 10-12 zile în urmă, la care era şi dl. Steriu, iar dl Oprea a spus foarte clar atunci că dacă UNPR se duce către PNL, el nu poate urma calea şi va rămâne un om de stânga, un om de onoare", a declarat Liviu Dragnea într-o emisiune Antena 3.

El a apreciat că preşedintele-fondator al UNPR, Gabriel Oprea, "cu bunele şi relele lui, întotdeauna a fost un om de cuvânt şi un om care a generat stabilitate în orice relaţie de colaborare sau de parteneriat".

"Gabriel Oprea a fost un om pe care ne-am bizuit. Îmi pare rău că s-a ajuns în situaţia asta, dar relaţia mea cu el rămâne aceeaşi", a mai spus liderul social-democraţilor.

Preşedintele fondator al UNPR, Gabriel Oprea, a anunţat vineri că îşi dă demisia din partid şi că va activa ca senator independent până la finalul acestui mandat, după care se va retrage din politică.

''Pentru a respinge toate scenariile ireale care se fac în legătură cu activitatea mea politică, vă anunţ că am decis ca drumul meu să se despartă de cel al UNPR şi să devin senator independent. Am decis, de asemenea, ca la finalul acestui mandat al Parlamentului să mă retrag din politică", a scris Gabriel Oprea pe contul său de Facebook.

Dragnea: A apărut o informaţie că UNPR ar vrea să ne vedem din nou

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri într-o emisiune TV că are informaţii că UNPR ar dori să aibă o nouă discuţie cu PSD, o eventuală întâlnire urmând să aibă loc săptămâna viitoare.

"Se pare că a apărut o informaţie că ar vrea să ne vedem din nou, UNPR. Dacă informaţia se va confirma, poate că o să ne vedem săptămâna viitoare. (...) Eu aş vrea să finalizăm discuţia. Pentru mine este important, eu sunt un om de cuvât - mi-am luat un angajament în faţa lor că suntem deschişi la o discuţie despre o posibilă fuziune şi aş vrea să o închidem. Noi eram în mijlocul discuţiei şi au plecat să discute cu PNL", a declarat Liviu Dragnea la Antena 3.

Preşedintele PSD a povestit că nu i-a venit să credă informaţiile apărute în presă despre negocierile dintre Valeriu Steriu şi PNL şi că, iniţial, liderul UNPR a recunoscut existenţa lor, dar că i-a spus că a declinat oferta liberalilor.

"Despre relaţia cu UNPR, noi rămânem deschişi în continuare. Sigur că fost surprinşi de gestul dlui Steriu de a merge imediat la PNL după alegerile locale. Nu a înţeles nimeni. Când a apărut informaţia în presă, eu am fost convins că nu e adevărat, pentru că nu vedeam niciun fel de raţiune. Noi le spunem la fel: când vor să discute cu noi, noi suntem deschişi să vedem dacă putem face ceva împreună aşa cum am discutat cu mult înainte de alegerile locale. (...) Am rămas puţin surprins. Sincer, îl întrebam că au apărut informaţii în presă că s-a întâlnit cu PNL. A zis da, dar că a declinat oferta. Nici acum nu am înţeles de ce s-a dus să vorbească. Era lângă PSD, tocmai câştigaserăm alegerile împreună... Şi mi-a zis că de acolo vine o ofertă de nu ştiu câte locuri. Dacă din partea noastră poate să vină ceva...Nu a cerut, a întrebat dacă din partea noastră poate să vină o ofertă. I-am spus că nu poate să vină. Asta poate să vină în final, pentru că trebuie să discutăm cum putem să maximizăm şansele", a povestit Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici