Preşedintele PSD, Liviu Dragnea îi cere prim-ministrului Dacian Cioloş prezentarea ''de urgenţă'' a unui raport privind situaţia economică

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îi cere prim-ministrului Dacian Cioloş, prin intermediul unei scrisori deschise, prezentarea ''de urgenţă'' în Parlament a unui raport privind ''situaţia economică reală a ţării'', declarându-se îngrijorat de ''semnalele alarmante'' privind intenţiile Guvernului.

959 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSD, Liviu Dragnea îi cere prim-ministrului Dacian Cioloş prezentarea ''de urgenţă'' a unui raport privind situaţia economică

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea îi cere prim-ministrului Dacian Cioloş prezentarea ''de urgenţă'' a unui raport privind situaţia economică (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

''Vă rog să prezentaţi de urgenţă în faţa camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare'', se arată în scrisoarea deschisă trimisă de Dragnea lui Cioloş.

Totodată, liderul PSD îi cere prim-ministrului o poziţie clară cu privire la ''intenţiile reale ale Guvernului'' pe motiv că ''informaţiile contradictorii care vin, în mod direct sau indirect, din partea membrilor executivului generează confuzie şi îngrijorare în rândul investitorilor, salariaţilor şi al tuturor celorlalţi cetăţeni''.

Liviu Dragnea motivează demersul de a-l chema pe şeful Guvernului în Parlament prin apariţia ''în spaţiul public'' a mai multor ''semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente prin schimbarea radicală a Codului Fiscal''.

El i-a transmis premierului că se opune ''categoric'' acestor măsuri, pe care le consideră ''dăunătoare''.

Ministerul Finanţelor a anunţat miercuri, ca reacţie la informaţiile apărute cu privire la un proiect de modificare a Codului Fiscal, că nu există un proiect asumat de ministrul Anca Dragu care să includă majorări de taxe şi de impozite sau de contribuţii sociale obligatorii.

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal care a circulat marţi în presă, ministerul ar avea în vedere modificarea substanţială a apoape 200 de articole din cele 500 ale Codului Fiscal intrat în vigoare prin Legea nr.227 din 8 septembrie 2015. Conform propunerii, cota totală urma să scadă la 21,7% din salariul brut, plătită integral de către salariat, iar angajatorul nu mai era obligat să plătească niciun fel de contribuţie socială la condiţii normale de lucru.

Secretarul de stat Gabriel Biriş şi-a asumat proiectul, precizând însă că acesta ar fi o propunere aflată într-o discuţie internă care ''nu înseamnă niciun leu în plus sau în minus plătit de angajat sau angajator'', ci vizează plafonarea bazei de calcul a tuturor contribuţiilor sociale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici