Video Preşedintele PSD, Liviu Dragnea: Nu vreau şefia Camerei. Răspunderea e a mea, deci şi decizia, fiecare la locul lui - VIDEO

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că înlocuitorul lui Valeriu Zgonea la Camera Deputaţilor va fi anunţat marţi în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, dar, pentru că răspunderea este a sa, şi decizia îi va aparţine.

1013 afișări

''Pentru mine cel mai important lucru, pentru că e răspunderea mea, e şi decizia mea pentru că în orice situaţie rea preşedintele e cel care răspunde, şi aşa e firesc. Din moment ce preşedintele e cel care răspunde, preşedintele e cel care ia şi decizia finală'', a răspuns Liviu Dragnea, întrebat despre numele persoanei care va prelua şefia Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD a mai spus că prioritatea sa în perioada următoare va fi campania electorală pentru alegerile parlamentare şi, în acest context, ''fiecare membru de partid care poate aduce un plus (...) va fi pus acolo unde aduce aduce acest ajutor maxim''.

''Decizia privind propunerea pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor are în vedere acest obiectiv. Nu alte dorinţe, chiar dacă sunt legitime (...) Pe planul doi sunt funcţiile. Funcţia mea, a lui Victor Ponta, a lui Marian Neacşu'', a subliniat Dragnea.

Întrebat despre cine ar corespunde profilului de preşedinte al Camerei Deputaţilor, printre numele vehiculate fiind Victor Ponta şi Florin Iordache, liderul PSD a răspuns că nu îl va propune şef al Camerei pe cel care ar fi mai potrivit pentru a-i sta alături în campania pentru parlamentare.

''Eu îl pun pe fiecare la locul lui. Ca într-o echipă. Dacă eu am nevoie de cineva să meargă cu mine în campanie, să meargă cu mine în campanie electorală, nu o să îi pun ciocănelul în mână la Cameră să stea să dea cuvântul la parlamentari'', a accentuat Dragnea, dând de înţeles că opţiunea sa nu este Ponta.

Liviu Dragnea a negat categoric că vizează cea de-a treia funcţie în stat: ''Nu. Nu-mi doresc asta. Îmi doresc în continuare funcţia de preşedinte al PSD şi funcţia de câştigător al alegerilor parlamentare. Răspunsul e simplu: nu!'', a conchis liderul PSD.

El a ironizat interesul legat de ocuparea acestei funcţii. ''Sigur că asta e întrebarea mondială. Cred că şi în America se opreşte campania electrală până când decidem noi cine va fi înlocuitorul marelui Zgonea, după părerea mea. Cred că oamenii nu mai mănâncă până miercuri până când văd cine va fi la preşedinţia Camerei'', a glumit Dragnea.

Dragnea: Mie mi-ar fi ruşine să ocup şefia Camerei după Valeriu Zgonea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în contextul în care era întrebat insistent despre propunerea pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor, că lui i-ar fi ruşine să ocupe această funcţie după Valeriu Zgonea şi nu ar putea să stea cu ciocănelul în loc să meargă în campanie.

"Eu în continuare cred că este nevoie de foarte mulţi dintre noi în campania electorală, nu aici (la Camera Deputaţilor-nr.) Eu nu aş putea să stau aici, cu ciocănelul în mână şi să-i dau cuvântul lui Cernea", a declarat Liviu Dragnea, întrebat insistent de jurnalişti despre nominalizarea pe care o va face PSD pentru şefia Camerei şi despre depunerea candidaturii de către Victor Ponta.

Dragnea a mai spus că prioritatea este câştigarea alegerilor parlamentare şi formarea viitorului guvern, iar toţi cei care vor cu-adevărat să ajute partidul ar trebui să vină în echipa de campanie şi să fie prezenţi la partid zi de zi.

"Mie mi-ar fi ruşine să ocup această funcţie după Valeriu Zgonea", a mai comentat Dragnea, vizibil iritat de insistenţele jurnaiştilor.

Întrebat dacă nu vrea ca Victor Ponta să preia şefia Camerei Deputaţilor, Dragnea a răspuns: "De unde aţi scos-o?". El a adăugat că discuţiile trebuie însă să aibă loc nu prin intermediul presei, ci în partid. "Oricine poate fi preşedintele Camerei. (...) Ca să punem preşedinte trebuie să ştim dacă mai avem majoritate" a mai declarat Dragnea, precizând că se grăbeşte la o întâlnire cu Marian Neacşu, secretar general al PSD.

"Dacă s-a autopropus, nici nu mai votăm", a mai spus Dragnea, comentând ironic intenţia lui Ponta de a-şi depune candidatura pentru şefia Camerei, la şedinţa CExN de marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici