Preşedintele PSE: Băsescu pare acum calat pe reducerea libertăţilor civile

Preşedintele PSE, Poul Nyrup Rasmussen, l-a criticat, miercuri, pe preşedintele Traian Băsescu, spunând că, după ce a pus toată povara crizei pe umerii angajaţilor de la stat, pe copii şi pensionari, acesta s-a axat pe reducerea libertăţilor civile, inclusiv a dreptului legitim de a protesta.

26 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PSE: Băsescu pare acum calat pe reducerea libertăţilor civile

Preşedintele PSE: Băsescu pare acum calat pe reducerea libertăţilor civile (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"România este într-o stare de criză economică şi socială", a spus preşedintele PSE, Poul Nyrup Rasmussen, potrivit unui comunicat comun PSE-PSD, remis MEDIAFAX.

"În ultimele săptămâni am fost martorii unui atac grav la adresa sistemului democratic şi de bunăstare al României. După ce a pus toată povara crizei pe umerii angajaţilor de la stat, pe copii şi pensionari, domnul Băsescu, preşedintele României, pare acum calat pe reducerea libertăţilor civile, inclusiv a dreptului legitim de a protesta. România merită mai bine", a spus el.

PSE notează "cu mare preocupare", potrivit comunicatului citat, lipsa de răspuns din partea Comisiei Europene la "atacurile recente îndreptate împotriva standardelor democratice" din România.

Totodată, comunicatul mai arată că "demonizarea opoziţiei, blocarea intrării lui Valer Dorneanu la Curtea Constituţională, presiunea asupra funcţionarilor publici pentru a se abţine de la proteste şi aprobarea unor măsuri neconstituţionale precum tăierea pensiilor ameninţă democraţia şi stabilitatea din România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici