Preşedintele se întâlneşte cu premierul pe tema pensiilor militare

Preşedintele Traian Băsescu va avea duminică după-amiză o întâlnire cu premierul, miniştrii de resort şi directorii serviciiilor de informaţii pe tema pensiilor militare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

55 afișări
Imaginea articolului Preşedintele se întâlneşte cu premierul pe tema pensiilor militare

Preşedintele se întâlneşte cu premierul pe tema pensiilor militare (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întâlnirea, programată pentru ora 17.00, are caracter de lucru, la reuniune urmând să participe premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Apărării, Gabriel Oprea, ministrul de Interne, Traian Igaş şi directorii serviciilor de informaţii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, că hotărârea ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare "trebuie respectată".

Aflat la cumpărături, preşedintele a fost întrebat de reporterul unei televiziuni ce părere are despre decizia ÎCCJ privind recalcularea pensiilor militare, răspunzând: "Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona".

"Nu-i decât o soluţie, să fie respectată hotărârea Înaltei Curţi. Nimic în afara hotărârii Înaltei Curţi nu poate funcţiona", a spus preşedintele unui reporter Realitatea TV.

Guvernul consideră că instituţiile din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională pot continua recalcularea pensiilor, bazându-se pe o serie de interpretări ale deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pe această temă.

Instanţa supremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare, confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici