Preşedintele Senatului se declară rezervat în privinţa şanselor moţiunii de cenzură

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, la Iaşi, că este "rezervat" în privinţa şanselor moţiunii de cenzură, spunând că spera ca UDMR să se alăture demersurilor opoziţiei, cum s-a întâmplat în 2009.

14 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Senatului se declară rezervat în privinţa şanselor moţiunii de cenzură

Preşedintele Senatului se declară rezervat în privinţa şanselor moţiunii de cenzură (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Mircea Geoană a spus că era mai optimist în urmă cu câteva zile privind şansele trecerii moţiunii de cenzură, precizând că în prezent este mai rezervat.

"Eram mai optimist, dar acum sunt mai rezervat. Există încă o şansă pentru că a continua cu acest guvern înseamnă adâncirea crizei în care suntem", a afirmat Mircea Geoană.

El a spus că spera ca UDMR să se alăture opoziţiei, aşa cum a făcut-o în 2009, când alături de PSD şi PNL a fost formată o nouă majoritate, iar moţiunea de cenzură a opoziţiei a fost adoptată în Parlament.

Întrebat dacă nu consideră că stabilirea unui premier comun PSD-PNL ar fi sporit şansele moţiunii de cenzură, Geoană a răspuns: "Când ai un proiect politic serios, vin şi rezultatele. S-a văzut în 2009, când am reuşit să strâng o astfel majoritate".

Mircea Geoană a mai spus că decizia PDL ca parlamentarii săi să se abţină de la vot la moţiune este un gest de laşitate şi un precedent care va fi invocat pe viitor de orice partid aflat la guvernare.

"Gestul lor este unul reprobabil şi unul de laşitate. Asta arată un guvern care se teme de proprii parlamentari", a adăugat Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici