Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele la Cotroceni la ora 17.00

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele la Cotroceni la ora 17.00 pentru a le prezenta concluziile consultărilor legate de situaţia politică.

30 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele la Cotroceni la ora 17.00

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele la Cotroceni la ora 17.00 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

"După cum ştiţi, în cursul zilei de ieri am avut consultări cu partidele politice reprezentate în Parlament, în conformitate cu art. 103 alin (1) din Constituţia României, în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru. Vă invit miercuri, 14 octombrie a.c., la ora 17.00, la Palatul Cotroceni, pentru a vă informa cu privire la concluziile consultărilor. Delegaţia pe care o conduceţi poate fi alcătuită din trei persoane", se arată în scrisoarea şefului statului adresată liderilor partidelor parlamentare şi reprezentanţilor minorităţilor naţionale reprezentate în Parlament.

Preşedintele Traian Băsescu îi primeşte, miercuri, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni pe ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti.

Întâlnirea are loc în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a început consultările la Palatul Cotroceni cu partidele politice, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a fost adoptată, marţi, cu 254 de voturi "pentru" şi 176 "împotrivă", iar Guvernul Boc se consideră demis, fiind prima dată în perioada postrevoluţionară când o astfel de moţiune trece în Parlament.

PSD, PNL, UDM şi minorităţile au convenit în cursul serii susţinerea unui premier independent, în persoana primarului Sibiului, Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici