Preşedintele Traian Băsescu salută semnarea protocolului privind ratificarea Tratatului fiscal

Preşedintele Traian Băsescu salută semnarea de către formaţiunile coaliţiei guvernamentale a protocolului privind ratificarea de către România a Tratatului fiscal al UE, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

677 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Traian Băsescu salută semnarea protocolului privind ratificarea Tratatului fiscal

Preşedintele Traian Băsescu salută semnarea protocolului privind ratificarea Tratatului fiscal (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Preşedintele României, Traian Băsescu, salută semnarea de către partidele şi formaţiunile politice din arcul guvernamental a protocolului referitor la ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară", se arată în comunicatul menţionat.

De asemenea, şeful statului consideră că gestul partidelor şi formaţiunilor politice semnatare este unul "de responsabilitate şi în interes naţional", mai precizează sursa citată.

Partidele din coaliţie au convenit, prin semnarea, miercuri, a protocolului de aderare la Tratatul de guvernanţă fiscală, că susţin semnarea de către şeful statului la Consiliul European a acestui document şi susţin în Parlament adoptarea legii de ratificare a tratatului până la 31 decembrie 2012.

Documentul a fost semnat de liderii PDL, UDMR, UNPR şi grupului minorităţilor şi are lăsat loc liber pentru semnăturile liderilor USL.

Protocolul politic a fost semnat de preşedintele PDL Emil Boc, preşedintele UDMR Kelemen Hunor, preşedintele UNPR Gabriel Oprea şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian. La eveniment au fost prezenţi premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi lideri ai partidelor din arcul guvernamental.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, că tratatul de stabilitate fiscală convenit de ţările UE nu este o urgenţă a şefului statului, ci trebuie semnat până la 1 martie, iar România nu mai poate întârzia luarea acestei decizii.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici