Preşedintele Ungariei Áder János va fi prezent la Timişoara la evenimentele dedicate Revoluţiei

Preşedintele Ungariei, Áder János, va fi prezent, miercuri, la Timişoara, fiind invitat de europarlamentarul László Tőkés la o serie de evenimente dedicate Revoluţiei Române de la Timişoara.

187 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Ungariei Áder János va fi prezent la Timişoara la evenimentele dedicate Revoluţiei

Preşedintele Ungariei Áder János va fi prezent la Timişoara la evenimentele dedicate Revoluţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de către organizatori - Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania - preşedintele Ungariei Áder János va participa la Timişoara la o serie de evenimente dedicate Revoluţiei, printre care o seară de gală.

Conform sursei citate, miercuri de la ora 18.00 va avea loc o seară comemorativă, la sediul Centrului Regional de Afaceri din Timişoara.

În cadrul acestui eveniment vor rosti discursuri europarlamentarul Tőkés László, preşedintele CNMT, Áder János, preşedintele Ungariei, şi Sali Berisha, fost preşedinte şi prim-ministru al Albaniei.

De asemenea, în aceeaşi locaţie va avea loc spectacolul "Rapsodia maghiară", susţinut de Ansamblul Popular de Stat Maghiar.

Joi, va avea loc comemorarea ecumenică, ce va începe la ora 18.00 la Biserica Reformată din Timişoara. Aici va fi prezent şi maratonistul Juhos Gábor, după 350 de kilometri parcurşi pe jos. Juhos a pornit, luni, din Cluj-Napoca, într-o cursă în care aleargă 42 de kilometri pe zi, dar parcurge o parte din traseu şi cu maşina. Demersul său a fost făcut în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici