Preşedintele USR, Dacian Cioloş: Un Guvern minoritar, o idee năstruşnică

  • Preşedintele USR, Dacian Cioloş susţine că un Guvern minoritar reprezintă o idee năstruşnică.
  • USR vrea alianţă cu PNL, dar pe baze solide, a spus liderul USR la RFI.
2382 afișări
Imaginea articolului Preşedintele USR, Dacian Cioloş: Un Guvern minoritar, o idee năstruşnică

Preşedintele USR, Dacian Cioloş: Un Guvern minoritar, o idee năstruşnică

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, susţine că orice prelungire a crizei politice este dăunătoare pentru România şi solicită ca discuţiile despre noul Guvern să aibă loc cât mai rapid.

„Sincer, ne-am fi aşteptat să începem consultările cât mai repede posibil. Orice prelungire a acestei crize politice e dăunătoare pentru România (...) Noi am fost foarte clari de la început, suntem gata să renegociem intrarea în coaliţie cu PNL şi cu UDMR, pe un program de guvernare, cu un calendar clar de reforme, de data asta. N-o să mai mergem pe poveşti, pentru că nu mai credem în poveşti. Deci un calendar clar de reforme şi evident, cu un premier, altul decât Florin Cîţu, care a demonstrat că nu e capabil să facă reforme şi nici măcar nu e capabil să ţină echilibru într-un Guvern de coaliţie, că abordează lucrurile doar în interes propriu”, a explicat liderul USR la RFI.

Dacian Cioloş a mai spus că USR nu va susţine un Guvern minoritar.

„În nici o condiţie. Un Guvern minoritar nu vedem cum ar putea fi o soluţie pentru ceea ce are nevoie România în momentul de faţă. Şi încă o dată, un partid responsabil, cum ar trebui să fie PNL măcar în ceasul al doisprezecelea, nu cred că ar trebui să se gândească la un Guvern minoritar, când PNL a guvernat şi cu USR PLUS, dar a guvernat în trecut şi cu PSD. Deci trebuie să aleagă, pentru că poate să facă o majoritate, având UDMR-ul alături şi cu USR PLUS, dar poate să facă şi cu PSD-ul... Eu nu cred că merită să petrecem noi acum atât de mult timp pe o idee năstruşnică a PNL-ului de a veni cu un Guvern minoritar”, a precizat Cioloş.

Consultările de la Palatul Cotroceni privitoare la formarea noului guvern vor avea loc săptămâna viitoare. Guvernul Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură, marţi, în Parlament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici