Preşedinţia română a Consiliului UE: Iohannis, discuţii marţi cu preşedintele Sloveniei

Şeful statului Klaus Iohannis îl va primi, marţi la Palatul Cotroceni, pe omologul sloven, Borut Pahor, vizita acestuia având loc în contextul celebrării, anul trecut, a 25 de ani de relaţii diplomatice bilaterale şi a preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către România, informează Preşedinţia.

274 afișări
Imaginea articolului  Preşedinţia română a Consiliului UE: Iohannis, discuţii marţi cu preşedintele Sloveniei

Preşedinţia română a Consiliului UE: Iohannis, discuţii marţi cu preşedintele Sloveniei

„Discuţiile vor fi axate pe dezvoltarea şi aprofundarea relaţiei bilaterale foarte bune şi a cooperării în plan european, urmând a fi discutate modalităţile de intensificare a dialogului politic dintre România şi Slovenia, precum şi a cooperării economice, prin aprofundarea contactelor între actorii economici din cele două ţări”, informează Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis, luni, MEDIAFAX.

De asemenea, cei doi omologi vor aborda subiecte aflate pe agenda europeană, regională, internaţională şi de securitate. Astfel, cei doi vor discuta despre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, despre procesul de reflecţie asupra viitorului european, în condiţiile în care Summitul de la Sibiu va reprezenta un moment cheie în procesul de definire a priorităţilor strategice de viitor ale Uniunii, precum şi despre alte dosare de actualitate.

„În planul cooperării regionale, o atenţie specială va fi acordată perspectivelor de dezvoltare a Iniţiativei celor Trei Mări, în condiţiile în care Slovenia şi-a asumat, la Summitul Iniţiativei de la Bucureşti, din septembrie 2018, găzduit de preşedintele Klaus Iohannis, organizarea următorului Summit, în 2019”, conchide sursa citată.

Preşedintele Sloveniei se află în România pentru două zile, marţi şi miercuri. Conform agendei oficiale a şefului statului român, marţi, la ora 10.00, va avea loc ceremonia oficială de primire a omologului sloven, de la 10.10 fiind realizată fotografia oficială. De la ora 10.15 Iohannis şi Pahor vor avea convorbiri tête-à-tête şi apoi semnarea în Cartea de Onoare, urmând ca de la 10.40 să aibă loc convorbirile oficiale. Cei doi vor susţine o declaraţie de presă comună începând cu ora 11.15.

România a preluat, de la 1 ianuarie 2019, Preşedinţia Consiliului UE pentru un mandat de şase luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici