Prezenţă la vot de 24,6 la sută, la 18.00, la turul doi al alegerilor pentru Primăria Râmnicu Vâlcea

Prezenţa la vot la turul al doilea al alegerilor care se desfăşoară, duminică, pentru desemnarea primarului municipiului Râmnicu Vâlcea era, la ora 18.00, de 24,61 la sută, uşor mai ridicată decât cea înregistrată săptămâna trecută, la aceeaşi oră.

36 afișări
Imaginea articolului Prezenţă la vot de 24,6 la sută, la 18.00, la turul doi al alegerilor pentru Primăria Râmnicu Vâlcea

Prezenţă la vot de 15 la sută, la 14.30, la turul doi al alegerilor pentru Primăria Râmnicu Vâlcea (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Conform rezultatelor comunicate de Biroul Electoral de Circumscripţie, se înregistrează o creştere de 2.113 votanţi faţă de aceeaşi oră de săptămâna trecută.

"Au venit până acum 24.800 de votanţi, sunt cu 2.113 mai mult faţă de săptămâna trecută. Vestea bună este că până la această oră nu s-au înregistrat incidente. Este o prezenţă de 24,61 la sută", a declarat judecătorul Gheorghe Bonciu, de la Biroul Electoral de Circumscriptie.

În turul al doilea al alegerilor pentru Primăria Râmnicu Vâlcea se confruntă candidatul PDL Romeo Rădulescu şi social-democratul Remus Grigorescu, în urma alegerilor din primul tur democrat-liberalul obţinând mai multe voturi decât contracandidatul său.

Astfel, Romeo Rădulescu, candidatul PDL şi actual primar interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, a obţinut după primul tur al alegerilor pentru fotoliul de primar 15.493 de voturi, respectiv 48,84 la sută, în timp ce social-democratul Remus Grigorescu a obţinut 9.810 voturi, respectiv 30,93 la sută.

Pentru alegerile partiale de duminică, desfăşurate pentru ocuparea funcţiei de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, au fost amenajate 87 de secţii de vot, fără secţii speciale. Cetăţenii votează numai la secţia pe lista căreia sunt înscrişi, iar în situaţiile speciale, repectiv bolnavii netransportabili, se va putea vota cu urna mobilă, în baza unei cereri din partea celor în cauză.

Romeo Rădulescu a deţinut funcţia de viceprimar al municipiului, în cel de-al doilea mandat al lui Mircia Gutău, iar după arestarea acestuia a preluat interimar postul de primar. Rădulescu, în vârstă de 37 de ani, este de profesie inginer, el candidând cu sloganul "Să continuăm împreună" şi anunţând că dacă va câştiga alegerile va continua proiectele de infrastructură începute de Mircia Gutău (PDL).

Candidatul PSD Remus Grigorescu, în vârstă de 40 de ani, a fost prefect al judeţului Vâlcea în anul 2009. Sloganul acestuia este "Râmnicul, familia mea", programul electoral al lui Grigorescu fiind axat pe problemele sociale ale comunităţii şi pe "uniformizarea calităţii şi a standardelor de viaţă pentru toţi cetăţenii, indiferent de cartierul în care locuiesc şi trăiesc, la periferie sau în centrul oraşului".

Postul de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea a rămas vacant după arestarea, în 27 ianuarie, a lui Mircia Gutău şi condamnarea acestuia de către instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul "Mită la primărie". Prefectul Petre Ungureanu a emis, în 17 februarie, un ordin prin care se constata vacantarea funcţiei de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea începând cu 27 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici