Prezidenţiabilul PMP: Arhivele Securităţii să devină publice. După logica sistemului, Iliescu e basma curată - VIDEO

Prezidenţiabilul PMP, Theodor Paleologu, a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu", că arhivele Securităţii trebuie să devină publice, precizând că „după logica ticăloasă a sistemului, Ion Iliescu e basma curată".

759 afișări
Imaginea articolului Prezidenţiabilul PMP: Arhivele Securităţii să devină publice. După logica sistemului, Iliescu e basma curată - VIDEO

Prezidenţiabilul PMP: Arhivele Securităţii să devină publice. După logica sistemului, Iliescu e basma curată

„Eu candidez în 2019, nu candidează Traian Băsescu, el a candidat în 2004 şi în 2009. Eu nu sunt avocatul lui. El poate să se apre singur, să explice dacă este cazul. Rolul meu nu e să explic ce s-a întâmplat acum 40 de ani. Nu prea am apucat să stau foarte mult de vorbă cu dânsul (Traian Băsescu -n.r.), pentru că el e plecat foarte mult la Bruxelles şi el e plecat de luni până joi la Bruxelles, iar eu plec în weekend întotdeauna în teritoriu. Cu adevărat, pe fond, nu am stat niciodată de vorbă pe această temă. Să văd notele respective. Până nu le văd, nu pot să mă pronunţ. Trebuie văzut ce e în hârtiile respective. Evident că nu are cum să fie bine. Evident că e un tămbălău de care s-ar fi lipsit oricine. E puţin ciudat că a apărut totul şi că sentinţa a fost atât de rapidă, după ce mi-am depus eu candidatura la BEC, dar nu aş intra în speculaţii", a declarat Theodor Paleologu, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu".

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale a precizat că, din punctul său de vedere, CNSAS nu are prea multă credibilitate.

„Vă amintesc că, în 2000, cu trei zile înainte, tatăl meu a fost victima a unei decizii a CNSAS, dar nu decizia era problematică, ci lipsa de transparenţă. În mod normal, trebuie să public notele unui informator. Eu cred că arhivele Securităţii trebuie să devină publice. Nu e adevărat că sunt publice. Încercaţi să aflaţi ceva despre notele unui ofiţer de securitate. CNSAS va spune întrebaţi la SRI. Să nu uităm în faţa cui răspundea Securitatea. În faţa partidului. După logica ticăloasă a sistemului, Ion Iliescu e basma curată. Adică tartorul e basma curată, în timp ce eventuale victime sunt puse la stâlpul infamiei. De aceea spun că ar trebui să trebuie făcute publice arhivele Securităţii. Ce valoare au acest certificate de poliţie şi nepoliţie politică? Mai apare pe acolo o filă şi o publică la momentul potrivit. E toxică, e otravă pentru viaţa publică din România. Eu când spun că trebuie făcute publice nu o fac în spirit de vendetă. Dincotră cred că trebuie să ne împăcăm cu trecutul. Eu am crescut într-o familie în care toţi bărbaţii au trecut prin închisori, nu doar tatăl meu şi unchiul meu şi bunicul meu. Eu am crescut printre deţinuţi politici şi cred că sunt cel mai bine plasat pentru a reconsilia acest trecut dureros", a completat Paleologu.

Taguri:
paleologu,
alegeri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici