Prezumarea caracterului licit al dobândirii averii, eliminată - proiect de revizuire a Constituţiei

Proiectul legii de revizuire a Constituţiei elimină, la articolul privitor la dreptul de proprietate privată, prevederea potrivit căreia caracterul licit al dobândirii averii se prezumă.

648 afișări
Imaginea articolului Prezumarea caracterului licit al dobândirii averii, eliminată - proiect de revizuire a Constituţiei

Prezumarea caracterului licit al dobândirii averii, eliminată - proiect de revizuire a Constituţiei (Imagine: Shutterstock)

În textul actual al Constituţiei, articolul 44 referitor la "Dreptul de proprietate privată" stipulează, la alieatul 8: "Averea dobândită licit nu poate fi confiscată. Caracterul licit al dobândirii se prezumă".

În proiectul de lege de revizuire a Constituţiei, ultima parte a textului este eliminată, fiind menţinută doar cea potrivit căreia: "Averea dobândită licit nu poate fi confiscată".

Proiectului legii de revizuire a Constituţiei şi un tabel comparativ între textul actual al Constituţiei şi textul propus au fost postate pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Consiliului Legislativ, miercuri, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, în vederea avizării acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici