Prigoană: Rezultatul meu e un succes incredibil, mă aşteptam la 11%

Candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană, a declarat, luni, că eşecul său în alegeri a fost cauzat de alternanţa la putere, adăugând că el se aştepta la 11%, iar rezultatul de 16-17% "e un succes incredibil".

971 afișări
Imaginea articolului Prigoană: Rezultatul meu e un succes incredibil, mă aşteptam la 11%

Silviu Prigoană (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"E un joc democratic care se întâmplă peste tot pe planetă: alternanţa la putere. A fost un vot politic, a fost de aşteptat, ştia toată lumea rezultatul. Din punctul meu de vedere, a fost un mare succes pentru PDL", a spus Prigoană.

Întrebat fiind dacă ştia dinainte rezultatele, deputatul democrat-liberal a confirmat, adăugând că acestea i-au depăşit aşteptările. "Eu mă aşteptam să avem 11%, faptul că a fost 16-17% e un succes incredibil. Noi ştiam rezultatele aproximative deci să nu vă faceţi iluzii că noi ştiam că o să avem 19% şi am fost suprinşi să avem 17%. Cum dracu să fii surprins când toate sondajele, totul spunea care e rezultatul", a răspuns Prigoană.

La întrebarea dacă a prevăzut rezultatele obţinute de Liviu Negoiţă şi Cristian Poteraş, Silviu Prigoană a replicat că acesta a fost un vot politic şi că "nu s-a votat omul, gospodarul şi proiectul, ci s-a votat politic".

El a adăugat că a fost un vot politic de 60% în medie pe ţară. "Trei partide au format o alianţă de 60%, dumneavoastră aţi fost suprinsă de treaba asta?", a întrebat el, retoric, o reporteriţă.

Întrebat dacă este necesară vreo schimbare în politica partidului, aşa cum au declarat unii lideri ai formaţiunii, Silviu Prigoană a negat, subliniind importanţa PDL pentru România în anii crizei economice.

"Păi de ce să se schimbe? Asta nu înţeleg oamenii în partide, e vinovată politica pe care am făcut-o toţi ca să salvăm România de la dezastru şi ne-am asumat lucrul ăsta", a menţionat Silviu Prigoană.

În privinţa unei posibile "schimbări de gardă" vehiculată de diverşi lideri ai PDL, Silviu Prigoană a declarat că nu ştie despre ce este vorba. "Eu n-am văzut pe nimenea să fie în gardă. Îmi pare rău nu ştiu despre ce e vorba. Ce ştiu e că oamenii politici se aleg în congres şi la următorul congres, conform statutului, probabil că vor fi modificări: îţi depui candidatura, eşti bine, nu eşti, iar e bine. Asta înseamnă democraţie. Nu înseamnă că dacă s-a pierdut o primărie cineva e de vină. E de vină criza economică care a dat buzna peste România", a explicat Silviu Prigoană care a reamintit faptul că în timpul guvernării PDL a luat măsuri "care au salvat România de la dezastru" şi a dat ca exemple în acest sens - Grecia, Portugalia şi Spania, în aceasta din urmă şomajul fiind, după spusele lui Prigoană, de 25%.

În ceea ce priveşte scorul obţinut de el şi în general de candidaţii PDL din toată ţara, Silviu Prigoană a l-a calificat drept "senzaţional", adăugând că un scor dezastruos ar fi însemnat 2%.

"Tot ce este mai mare de 2% e un mare succes, asta a demonstrat că în momentul de faţă PDL este un partid puternic", a spus Prigoană.

Prigoană a amintit că alegerile din 2004 când PD şi PNL reunite în Alianţa DA au obţinut 32%, Partidul Democrat având un procentaj de 18%.

În ceea ce priveşte data unei eventuale convenţii în partid (înainte sau după alegerile generale), Prigoană a declarat că aceasta va fi organizată "conform statutului la termen".

În ceea ce priveşte situaţia actuală a lui Emil Boc, şi anume dacă el se mai poate ocupa de partid în momentul de faţă, aflându-se la Cluj, Silviu Prigoană a ţinut să precizeze că îşi păstrează încrederea în preşedintele partidului.

"Dacă îmi aduc bine aminte domnul Boc s-a mai ocupat de partid când era primar la Cluj. Atunci a fost bun. Acum nu mai e bun, nu? Asta e o decizie politică pe care trebuie s-o ia Partidul Democrat Liberal, nu eu. Eu în calitate de candidat al PDL pentru Bucureşti am făcut o figură senzaţională. Eu m-am aşteptat la 11%, tot ce e peste m-a onorat", a încheiat Silviu Prigoană.

Declaraţiile au fost făcute la sediul PDL din aleea Modrogan 22, înainte ca Silviu Prigoană să participe la renumerarea voturilor obţinute de către partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici