Prima dezbatere electorală - Ponta: Dle Iohannis, fiţi cuminte, ca la mine în birou/ Iohannis: Cine vă credeţi?

Victor Ponta şi Klaus Iohannis au avut, marţi, la Realitatea TV, un schimb de replici pe un ton ridicat, premierul spunând: "Dle Iohannis, fiţi cuminte, ca la mine în birou", iar liderul ACL răspunzând: "Cine vă credeţi?" şi ameninţând că pleacă.

310 afișări
Imaginea articolului Prima dezbatere electorală - Ponta: Dle Iohannis, fiţi cuminte, ca la mine în birou/ Iohannis: Cine vă credeţi?

Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Iohannis a susţinut că în comisia care se ocupa de revizuirea Constituţiei s-a discutat despre chestiunea votului electronic şi prin corespondenţă, menţionând că PSD a fost "ferm şi total" împotriva introducerii acestui concept în procesul de revizuire.

"Cine v-a spus lucrul ăsta că, nefiind parlamentar, nu aţi făcut parte din comisie?", l-a întrerupt Ponta pe Iohannis, abrupt. "Domnule Ponta, pot să vă rog să nu mă mai întrerupeţi", i-a răspuns Iohannis, cu un ton apăsat. "Nu e nevoie să ridicaţi tonul la mine", s-a repliat Ponta.

"Este posibil să nu mă mai întrerupeţi? Vă rog mult", a adăugat Iohannis.

Ponta i-a replicat, în schimb, că difuzează informaţii false şi a trecut la o serie de atacuri la persoană, care nu aveau legătură cu subiectul discuţiei. "Domnu’ Iohannis, noi nu suntem slugile dumneavostră. Nu suntem slugile dumneavoastră aici prin România. Eu vă întreb de unde ştiţi ce aţi afirmat. Doar nu sunteţi vreun stăpân de sclavi în România, pe aici. V-am întrebat politicos de unde ştiţi. Doar nu sunteţi parlamentar, de unde ştiţi?", a adăugat Ponta.

El a continuat pe acelaşi ton: "Aş vrea totuşi un pic mai mult respect. Când aţi fost la mine în birou eraţi foarte umil şi respectuos".

"Să fiţi ăla de la mine din birou, cuminte. Cuminte şi calm", a adăugat Ponta, emfatic.

Iohannis a răspuns, întrebându-l pe Ponta cine se crede. "Domnule Ponta, dumneavoastră cine vă credeţi în această confruntare?". "Nu e nevoie să mă jigniţi", s-a repliat Ponta.

"În Palatul Victoria aveţi biroul dumneavostră. Aici biroul este ţara. Aşa că v-aş ruga un minim respect, dacă cumva îl mai aveţi. Dacă îl aveţi, eu vă rog acum foarte politicos să nu mă mai întrerupeţi atunci când îmi expun eu partea mea de răspuns, dacă este posibil. Dacă nu este posibil, putem să facem ca şi aseară: eu plec, dumneavostră vă spuneţi toată vorbăria", a spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici