Prima reacţie a liderului PNL Vasile Blaga - dezamăgit de scorul din Bucureşti, nu şi de cel din ţară. Adriana Săftoiu: Vor exista demisii în PNL. Predoiu nu este singurul responsabil

Copreşedintele PNL Vasile Baga a declarat, luni, că în şedinţa BPN de miercuri liberalii vor discuta care sunt măsurile care se impun, afirmând că este dezamăgit de rezultatul de la Bucureşti, nu însă şi de cel obţinut de PNL în ţară.

22919 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a liderului PNL Vasile Blaga - dezamăgit de scorul din Bucureşti, nu şi de cel din ţară. Adriana Săftoiu: Vor exista demisii în PNL. Predoiu nu este singurul responsabil

Prima reacţie a liderului PNL Vasile Blaga, dezamăgit de scorul din Bucureşti, nu şi de cel din ţară: BPN discută măsurile care se impun (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

Vasile Blaga a afirmat că PNL a convocat deja Biroul Politic Naţional care ar urma să se întrunească miercuri la ora 15:00, urmând să fie discutate care sunt măsurile care se impun cu privire la rezultatul obţinut în alegerile locale.

Copreşedintele PNL a afirmat că partidul finalizează numărătoarea paralelă, mai având doar 10% din secţiile de votare de centalizat.

“Cred că acum se finalizează numărătoarea paralelă, mai avem vreo 10% secţii. (…) Avem peste 1000 de primării câştigate”, a declarat Vasile Blaga, la sediul PNL.

Întrebat dacă este dezamăgit de rezultatul alegerilor, Blaga afirmat că este dezamăgit de rezultatul din Bucureştiu, însă, nu şi de cel obţinut în ţară.

PNL va susţine o conferinţă de presă în cursul zilei de luni.

PNl s-a plasat pe locul doi la nivel naţional, astfel că potrivit datelor parţiale anunţate de BEC PSD a câştigat 39,15% şi PNL 32,79% la votul pentru consiliile judeţene.

În Bucureşti, PNL a suferit însă o mare înfrangere, situându-se pe locul trei, după USB.

Prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu a declarat, luni, că preşedintele PNL Bucureşti Cătălin Predoiu nu este singurul responsabil pentru rezultatul din Capitală, afirmând că au fost câteva greşeli de strategie şi că vor exista demisii în partid.

Adriana Săftoiu a declarat că vor exista demisii în PNL, însă, nu a vrut să dea nume.

"Domnul Predoiu nu este singurul responsabil, cu atât mai mult cu cât să nu uităm, domnul Predoiu a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei destul de târziu, sunt asumate, sunt câteva greşeli de strategie, de tactică, pe care le-am avut, deci nu poate fi domnul Predoiu responsabil pentru rezultatul de la Bucureşti", a declarat prim-vicepreşedintele PNL Adriana Săftoiu, la RFI, afirmând că responabilitatea revine tuturor celor care au luat decizii.

Cât priveşte absenţa copreşedinţilor PNL de la conferinţa de presă susţinută de Cătălin Predoiu, dumnică seară, când şi-a anunţat înfrângerea, Adriana Săftoiu a afirmat că decizia i-a aparţinut lui Predoiu.

"A fost o discuţie între noi, domnul Predoiu, doamna Gorghiu, domnul Blaga, despre cum abordăm conferinţa de presă. A fost opţiunea domnului Predoiu, a spus că fiind şi preşedintele organizaţiei de Bucureşti, pentru că toate exit-poll-urile erau concentrate pe Bucureşti la momentul acela, ora 9, nu se ştia nimic practic despre ţară, a spus că doreşte să-şi asume acest rezultat şi a fost opţiunea lui", afirmat Adriana Săftoiu.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai spus că deşi rezultatul obţinut în Capitală nu este "încurajator", în ţară "lucrurile nu stau deloc prost".

"În mod evident, în Bucureşti, rezultatul nu este unul care să ne bucure, nu e foarte încurajator. La nivel de ţară, însă, lucrurile nu stau deloc prost. Pot să vă spun că în acest moment, pe măsurătoarea paralelă pe care am făcut-o noi, având aproximativ 82% din secţiile din ţară, partidul are un scor de 30,19% şi avem peste o mie de primari, sunt zece primari din capitale de judeţ", a mai spus Săftoiu.

Adriana Săftoiu a mai spus că în analiza pe care PNL o va face trebuie să se ţină cont şi de rezultatul obţinut în ţară.

"Cu siguranţă, o să urmeze o analiză foarte serioasă, cu tot ceea ce implică această analiză. Trebuie ţinut cont şi de rezultatul pe ţară, unde PNL are în momentul de faţă 30% (...). Dar în egală măsură, trebuie să ţinem cont şi de rezultatul pe Bucureşti", mai spune Săftoiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici