Prima reacţie a lui Adrian Năstase, după condamnarea lui Liviu Dragnea: Îmi pare rău pentru ce îndură / Trebuia să-şi dea DEMISIA după alegeri

Adrian Năstase a afirmat, luni pe blog, că îi pare rău pentru ceea ce îndură Liviu Dragnea, mai ales că ştie ce înseamnă „umilinţa unei condamnări”. Fostul premier a precizat că Dragnea ar fi trebuit să demisioneze de la şefia PSD după scorul „umilitor” la alegerile europarlamentare.

9369 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a lui Adrian Năstase, după condamnarea lui Liviu Dragnea: Îmi pare rău pentru ce îndură / Trebuia să-şi dea DEMISIA după alegeri

Prima reacţie a lui Adrian Năstase, după condamnarea lui Liviu Dragnea: Îmi pare rău pentru ce îndură / Trebuia să-şi dea DEMISIA după alegeri

„Sunt doua lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia sa-si dea demisia din fruntea partidului dupa rezultatul umilitor la alegerile de ieri; 2. Condamnarea lui, intr-un dosar cusut cu ata alba, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Aceasta condamnare, ca si felul in care a fost „insotit” Dragnea spre Rahova arata ca suntem un popor crud, usor de manipulat, si ca, dupa „revolutia votului”, a urmat justitia populara”, a scris Adrian Năstase, luni pe blogul personal.

Fostul premier a mai spus că au existat acţiuni politice interne şi externe de-a lungul timpului pentru a transforma PSD într-un partid de 20%.

„In mod paradoxal, folosirea social media nu ne duce spre viitor ci spre trecut. Actiunea politica interna si externa au avut si au ca obiectiv transformarea PSD intr-un partid de 20% care sa nu mai aiba un rol determinat in guvernarea Romaniei. Pentru asta s-au folosit, de-a lungul timpului, atat cozi de topor cat si anumiti lideri care, constient sau nu, au intrat in astfel de jocuri”, a completat Năstase.

Acesta a adăugat că încercările lui Liviu Dragnea de a negocia cu statul paralel l-au dus într-o înfundătură pe liderul PSD, pe plan personal, iar partidul într-o criză profundă.

„Atitudinea si compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat si lui probleme dar si partidului si, in definitiv, tarii. Imi pare rau pentru ce indura, mai ales ca stiu ce inseamna umilinta unei condamnari si pierderea libertatii dar incercarile lui de a negocia cu „statul paralel” l-au dus intr-o fundatura – in plan personal – iar partidul intr-o criza profunda din care va iesi doar daca intelege ca trebuie folosita o operatie chirurgicala si nu administrate «suplimente alimentare»”, a conchis Adrian Năstase.

Liviu Dragnea a fost dus, luni seară, la Penitenciarul Rahova pentru a fi încarcerat în urma condamnării definitive la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman. Liderul PSD urmează să stea într-o perioadă de carantină de 21 de zile, după care autorităţile vor decide la ce penitenciar îşi va executa pedeapsa.

Este a doua condamnare definitivă a lui Dragnea după cea de la referendum, când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici