Prima reacţie a lui Ludovic Orban după ce a primit votul de învestitură al Parlamentului

Executivul Orban a fost învestit, luni în plenul reunit al Parlamentulului, cu 240 de voturi „pentru”, din cele 233 de voturi necesare învestirii. Deputaţii şi senatorii au votat pentru validarea listei celor 16 miniştri, precum şi programul de guvernare al PNL.

2622 afișări
Imaginea articolului Prima reacţie a lui Ludovic Orban după ce a primit votul de învestitură al Parlamentului

Prima reacţie a lui Ludovic Orban după ce a primit votul de învestitură al Parlamentului

„Reluăm lucrările pentru că s-a finalizat numărătoarea. Doamne şi domnilor senatori şi deputaţi am purtat noroc domnului Ludovic Orban”, a anunţat de la tribuna Parlamentului, Alina Gorghiu, care a prezidat şedinţa plenului reunit.

Anunţul oficial a fost făcut în plen de senatorul USR Silvia Dinică.

„Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, procedând la verificarea şi numărarea voturilor exprimate de către deputaţi şi senatori, prin vot secret cu bile, au constatat: numărul total 465, numărul celor prezenţi 240, numărul total de voturi exprimare 240. Numărul de voturi anulate niciunul. Numărul total de voturi exprimate 240, din care numărul total de voturi pentru acordarea încrederii Guvernului, 240”, a explicat Dinică.

„Ca urmare a faptului că din totalul de 465 de deputaţi şi senatori au fost 240 de voturi „pentru” se constată că este întrunită majoritatea pentru acordarea votului de încredere Guvernului, listei miniştrilor şi programului de guvernare”, a completat senatorul USR.

Ludovic Orban a luat cuvântul de la tribuna plenului reunit şi a spus scurt: „Vă mulţumesc şi aveţi încredere în noi”.

Marţi şi miercuri au avut loc audierile în comisiile de specialitate din Parlament ale miniştrilor desemnaţi pentru a face parte din Guvernul Orban. Din cei 16 miniştri propuşi, trei dintre ei, respectiv Florin Cîţu, propus la Finanţe, Ion Ştefan, propunerea pentru Dezvoltare şi Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii au înregistrat avize negative.

Liderul PNL Ludovic Orban nu a venit însă cu alte propuneri pentru cele trei portofolii, precizând că votul în comisii a fost unul politic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici