Primăria Sector 6: Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj

Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată fiind Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, aflată în subordinea Primăriei Generale, susţin reprezentanţii Primăriei Sectorul 6 după ce o femeie a murit după ce ar fi fost muşcată de câini.

142 afișări
Imaginea articolului Primăria Sector 6: Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj

Femeia a fost găsită sâmbătă dimineaţa de poliţişti pe câmp, la 270 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi la 300 de metri distanţă de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii- zona neamenajată, aflată la graniţa cu Comuna Chiajna, afirmă reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.

Conform acestora, terenul a aparţiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autorităţile din Chiajna, iar în prezent se află în posesia a trei persoane.

„Primăriile de sector nu au atribuţii pe partea de ecarisaj, singura instituţie abilitată să monitorizeze şi să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Bucureştiului este Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale. Chiar şi aşa, Poliţia Locală a Sectorului 6 sprijină ASPA. Au acţiuni săptămânale împreună. Mai mult, anul trecut echipele au fost însoţite de poliţiştii locali în zona Giluleşti Sârbi, în cadrul campaniei de conştientizare a sterilizării animalelor”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Potrivit acestuia, Poliţia Locală Sector 6 nu a primit sesizări privind existenţa câinilor fără stăpân în zona unde s-a petrecut tragedia, însă aproape zilnic poliţiştii locali solicită intervenţia celor de la ASPA pentru a captura câinii făre stăpân din alte zone, în special cele aflate la graniţa cu comunele limitrofe.

Anul trecut, au fost trimise 53 de notificări, iar de la începutul lui 2023 alte 36.

O femeie care alerga în zona unui lac din Sectorul 6 al Capitalei a murit sâmbătă dimineaţa. Poliţiştii au fost sesizaţi prin apel la 112 despre faptul că aceasta ar fi fost muşcată de câini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici