Primarul din Cluj va căuta alte spaţii pentru piaţa volantă. Protocolul dintre UDMR şi PDL ar putea fi refăcut

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost mandatat, marţi, de conducerea UDMR şi a PDL Cluj să caute un alt amplasament decât Piaţa Unirii pentru piaţa volantă destinată producătorilor agricoli, după ce protocolul dintre cele două formaţiuni a fost rupt din cauza acestei pieţe volante.

392 afișări
Imaginea articolului Primarul din Cluj va căuta alte spaţii pentru piaţa volantă. Protocolul dintre UDMR şi PDL ar putea fi refăcut

Primarul din Cluj va căuta alte spaţii pentru piaţa volantă (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a declarat, marţi, la finalul unei întâlniri cu preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, şi cu primarul Sorin Apostu, că sâmbătă ar trebui să fie ultima zi în care piaţa volantă deschisă de Primărie va funcţiona în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

"A fost o discuţie în condiţii normale şi încercăm să găsim soluţii la fiecare problemă care există. L-am mandatat pe primarul Sorin Apostu să găsească soluţia optimă pentru aceste pieţe volante, să fie mai ales în cartiere. Dacă găsim soluţia din punct de vedere tehnic să sistăm piaţa volantă din Piaţa Unirii, adică producătorii să fie înştiinţaţi, sâmbătă va fi ultima dată când această piaţă volantă va funcţiona în Piaţa Unirii. Dacă nu reuşim să fie înştiinţaţi, producătorii vor veni şi săptămâna aceasta, sâmbătă, dar va fi ultima dată. Trebuie să găsim acele locaţii pentru piaţa volantă care sunt acceptate de toată lumea", a spus Mate Andras.

Potrivit acestuia, protocolul cu PDL rămâne în continuare rupt, până când Biroul Permanent al UDMR Cluj va decide refacerea documentului.

"Conform regulamentului, eu trebuie să convoc Biroul Permanent al UDMR Cluj. Nu pot spune acum nimic despre protocol, am un regulament pe care trebuie să îl respect. A fost o neînţelegere şi o lipsă de comunicare. Până nu convoc biroul nu pot spune nici da, nici ba. Probabil săptămâna viitoare vom avea această şedinţă a Biroului Permanent al UDMR Cluj", a spus liderul UDMR Cluj.

Mate a subliniat că în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Cluj-Napoca, cei cinci consilieri ai UDMR vor vota cum vor dori, conform deciziei Biroului Permanent al filialei prin care s-a stabilit ruperea protocolului cu PDL.

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, la rândul său, că s-au găsit în urma discuţiei soluţii la "punctele de inflexiune" între PDL şi UDMR.

"Noi am avut relaţii bune cu UDMR de-a lungul timpului şi sper să avem şi de aici înainte. Primarul a fost mandatat dacă, din punct de vedere tehnic, are posibilitatea să îi anunţe pe producătorii agricoli să nu vină în Piaţa Unirii, dacă nu, sâmbătă va fi ultima zi când va fi o piaţă volantă aici. În cadrul discuţiilor cu UDMR a avut loc şi o trecere în revistă a unor chestiuni care vizează buna guvernare locală sau privind proiectele cu finanţare europeană în derulare la nivelul Primăriei clujene. Trebuie să dăm clujenilor ceea ce au nevoie, un trai mai bun şi linişte", a spus Daniel Buda.

Preşedintele PDL Cluj s-a declarat convins că grupul de consilieri locali UDMR din Consiliul Local Cluj-Napoca va vota, miercuri, "cum trebuie".

"Niciodată nu am politizat proiectele din CL", a spus Buda.

Acesta a adăugat că astfel de discuţii cu UDMR cum a fost cea de marţi vor continua şi în viitor, urmând ca cele două conduceri ale filialelor să se întâlnească o dată la două săptămâni.

UDMR a rupt, sâmbătă, protocolul de colaborare cu PDL la Cluj-Napoca, după ce Primăria a deschis o piaţă volantă pentru producătorii agricoli în centrul oraşului, situaţia urmând să fie discutată, luni, în şedinţa de la Bucureşti a coaliţiei de guvernare.

Preşedintele UDMR Cluj, Mate Andras, declara, sâmbătă, că "ultima picătură" în relaţiile dintre cele două formaţiuni a fost deschiderea pieţei volante fără consultarea conducerii filialei judeţene a Uniunii.

Potrivit acestuia, situaţia de la Cluj-Napoca va fi analizată, luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare, iar săptămâna viitoare vor avea loc discuţii şi pe plan local cu PDL Cluj.

Pe de altă parte, preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, declara, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că protocolul care a fost încheiat între PDL şi UDMR la Cluj viza rezolvarea unor probleme importante ale clujenilor, "nu amplasarea sau nu a unei pieţe volante".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici