Primarul din Petrila, Ilie Păducel, exclus din PDL după ce declarase că ar trece la alt partid

Primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, a fost exclus din PDL în urma unei decizii a Consiliului de Coordonare al organizaţiei judeţene a partidului, care a luat în considerare unele declaraţii făcute de edil privind trecerea sa la unul din partidele aflate la guvernare.

540 afișări
Imaginea articolului Primarul din Petrila, Ilie Păducel, exclus din PDL după ce declarase că ar trece la alt partid

Primarul din Petrila, Ilie Păducel, exclus din PDL după ce declarase că ar trece la alt partid (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui PDL Hunedoara, Dorin Gligor, membrii Consiliului de Coordonare Judeţean al partidului au analizat, joi seară, declaraţiile şi acţiunile din ultimul an ale primarului din Petrila, Ilie Păducel, şi au constatat că acesta s-a îndepărtat mult de principiile democrat-liberale.

"Domnul Ilie Păducel era coleg cu noi, dar nu era cu noi. În orice partid trebuie să existe o coeziune între membrii săi. Noi nu am anunţat vreo coabitare cu PSD sau PNL şi atunci erau nejustificate toate discuţiile publice care ne vizau pe noi, ca partid, şi pe el ca om şi care făceau referire la negocieri de trecere într-unul dintre partidele aflate la guvernare. Colegii lui de la Petrila au propus excluderea lui încă de acum câteva luni. Acum am validat şi noi acea decizie", a declarat, joi seară, Dorin Gligor.

Potrivit sursei citate, în următoarele zile, conducerea PDL Hunedoara va face o analiză a organizaţiei de la Petrila, condusă până joi de Ilie Păducel, pentru a putea reforma filiala locală.

Păducel a câştigat alegerile, în 2012, la Petrila şi se află la cel de-al cincilea mandat de primar, acesta reuşind să obţină funcţia şi din postura de membru PDL şi PSD, dar şi ca independent.

Păducel şi-a dorit să plece din PDL, sub pretextul că nu are sprijin de la Guvern pentru comunitate, şi a negociat cu mai multe formaţiuni politice.

"Să vedem după ce mă exclude ce voi face. Am vorbit cu toţi (cu toate partidele - n.r.), chiar şi cu Partida Romilor", spunea, în urmă cu câteva zile, Păducel.

Ilie Păducel a fost acuzat de colegii săi că în campania de la alegerile parlamentare a susţinut candidatul PPDD Monica Iacob Ridzi şi pe cel al PSD Cosmin Nicula, în detrimentul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici