Primarul Iaşiului către mulţimea ce l-a huiduit pe Băsescu: Vă implor să respectăm această sărbătoare

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita (PSD), s-a adresat mulţimii adunate, luni dimineaţă, în Piaţa Unirii, unde au loc manifesările organizate de Ziua Unirii Principatelor, implorându-i pe oameni să respecte "această sărbătoare a naţiunii".

30 afișări
Imaginea articolului Primarul Iaşiului către mulţimea ce l-a huiduit pe Băsescu: Vă implor să respectăm această sărbătoare

Primarul Iaşiului către mulţimea ce l-a huiduit pe Băsescu: Vă implor să respectăm această sărbătoare (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

"Vă invit, vă implor să respectăm această sărbătoare a naţiunii, să lăsăm deoparte discuţiile persoanele şi să arătăm că ne respectăm idealurile", şi-a început Nichita discursul în faţa celor aproximativ o mie de persoane adunate în piaţă.

Discursul a avut loc după ce Băsescu a primit onorul Gărzii şi a fost huiduit.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au loc manifestările de Ziua Unirii, în jurul orei 10.00, el fiind puternic huiduit de mulţime.

Preşedintele a primit onorul Gărzii Militare în timp ce din mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături. De asemenea, unii dintre participanţi au strigat "Hoţii".

Pentru scurt timp, preşedintele şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu un grup de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau "Demisia", după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului de securitate al SPP.

El a stat de vorbă cu aceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scena amenajată în piaţă.

În mulţime se află liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

La manifestările organizate la Iaşi la împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române participă şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, ministrul de Externe Teodor Baconschi, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, care l-au aplaudat pe Băsescu după ce acesta a primit onorul Gărzii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici