Video Primarul Sectorului 1, la Spitalul de Arşi: Vom aloca 250.000 de euro pentru secţia ATI. Ce se întâmplă cu pacienţii cât timp se renovează este problema managerului

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a mers vineri dimineaţa la Spitalul de Arşi din Capitală, precizând că primăria va acorda 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Antestezie Terapie Intentivă a unităţii medicale.

1006 afișări

"Eu sper că în maximum două luni de zile să dăm în funcţiune cele cinci camere de pe secţia Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) şi baia unde sunt spălaţi bolnavii. Vom aloca undeva la 250.000 euro fără tva pentru cele cinci camere ATI, plus acea baie. Deci vor fi: grup de climatizare, pereţii de inox, uşi batante de inox. De săptămâna viitoare începem. Managerul a spus că ar dori să terminăm în 45 de zile, am luat o marjă de două luni, să sperăm că vom rezolva până pe 15 septembrie. Nu am făcut-o până acum pentru că trebuia închisă secţia ATI. Ce se întâmplă cu pacienţii cât timp se renovează este problema managerului. Noi am vrut să facem asta din 2014, dar nu au vrut dânşii să închidă pentru că e singurul spital de arşi din ţară şi e greu", a declarat Dan Tudorache, primarul Sectorului 1.

Secţia de Antestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi a fost închisă de Ministerul Sănătăţii, pentru a fi renovată. Măsura a fost luată după ce au fost demarate două anchete penale.

Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis un dosar de moarte suspectă după apariţia unei înregistrări cu un pacient internat în Spitalul de Arşi, pe rănile căruia se aflau larve. Anchetatorii au demarat şi o a doua anchetă, pentru ucidere din culpă, după ce o femeie a decedat la unitatea medicală după o transfuzie sanguină greşită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici