Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre femeia ucisă de câini: „Nu mă spăl pe mâini”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, spune că a cunoscut-o pe femeia ucisă de câini chiar pe Lacul Morii: „Nu mă spăl pe mâini”.

5770 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre femeia ucisă de câini: „Nu mă spăl pe mâini”

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, despre femeia ucisă de câini: „Nu mă spăl pe mâini”

„Nu mă spăl pe mâini! Nu m-am spălat niciodată pe mâini, cu atât mai puţin acum, cu moartea tragică, în condiţii înfiorătoare, a Anei Oroş Daraban. Am cunoscut-o pe Ana chiar pe Lacul Morii, spre insulă. Ieşise la alergat. A participat şi la acţiunea de curăţenie, am igenizat împreună zona. Am discutat despre proiectele viitoare, până unde şi cum vom face cu viitorul parc. Vestea cumplită m-a dat peste cap, efectiv... nu am cuvinte. Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere!”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Primarul spune că nu a ieşit public până acum deoarece a aşteptat să vadă poziţia Primarului General, cel care decide politicile ASPA, alocă bugete şi care este singurul care are instrumentele instituţionale să rezolve problema câinilor: „Recunosc, aveam această aşteptare. În septembrie 2013, atunci când Ionuţ Anghel şi-a găsit sfârşitul în aceleaşi condiţii înfiorătoare, Primarul General de atunci, Sorin Oprescu şi-a asumat, cum era normal, serviciul de ecarisaj, ASPA, etc. Primarul de Sector nu apare în nicio discuţie publică. De aici aşteptarea mea. Nu mai am aşteptări de la PMB. Lipsa de leadership, neasumarea, aruncarea responsabilitatilor în curtea altora, sunt deja de notorietate. Adevărul este următorul. Politica ASPA este total greşită şi a dus la reapariţia câinilor pe străzi. În loc să adune câinii de pe străzi, ASPA face campanii de <conştientizare>. Nu se mai eutanasiază de ani buni ceea ce face ca adăposturile să fie arhipline, condiţiile în care sunt ţinute animalele sunt proaste. Şi de aceea, resursele lor nu se duc la capturare ci pe condiţii de cazare şi campanii de <constientizare> pe bani mulţi. Un fel de PR pe bani publici”.

Ciucu adaugă că se vede clar din bugetul ASPA că investesc în adăposturi şi alte servicii şi nu în capturare: „De exemplu, au un singur colaborator care are abilitatea de a tranchiliza animalele. Despre ce vorbim? Despre incompenţă şi iresponsabilitate. Bucureştiul este enorm, resursele lor pentru capturare sunt inexistente! Problemele au reapărut după ce ASPA şi-a modificat abordarea şi au distrus echipele şi capacităţile care în trecut au dat rezultate. Restul sunt adrese cu care îşi acoperă incompetenţa. Sunt singura instituţie înfiinţată pentru acest scop şi doar cu acest scop. Schimbul kafkian de adrese cu poliţiile locale, pentru ca poliţia să amendeze proprietarii de câini necipaţi nu rezolvă problema. Asta poate face şi poliţia animalelor şi poliţia locală a municipiului Bucureşti. Problemele mari şi complexe se rezolvă prin acţiuni masive şi complexe! Cum, mai exact? Prin planificarea de acţiuni de prindere de amploare, coordonate de un comandament”.

În opinia primarului, ASPA ar fi trebuit să organizeze acţiuni de prindere, punctuale, cu data şi oră, să ceară sprijinul Primăriei, al colegilor lor, al poliţiei locale din subordinea lui Nicuşor Dan şi a Poliţiei MAI.

„Dar cum să planifice ASPA aşa ceva dacă ei nu au unde să mai ducă animalele? Aşa că această instituţie doar mimează că lucrează şi că face ceva pentru misiunea pentru care a fost înfiinţată.
Poliţia Locală a acordat în trecut ajutorul ASPA, ASPA scoate nişte adrese doar atunci când lucrurile nu au mers bine. Dar nici nu puteau sa meargă bine, cu 2 sau 3 angajaţi care fugăresc animalele pe terenuri zeci de hectare! Este absurd! ASPA are o singură misiune şi un buget mare, distribuit prost”, spune Ciucu.

Potrivit acestuia, poliţiile locale au zeci de misiuni şi de servit sute de mii de cetăţeni: ordine publică, circulaţie, comerţ stradal neautorizat, controlul agenţilor economici, controlul şantierelor, verificarea salubristului, deşeuri necontrolate, siguranţa în scoli, inclusiv a zonelor adiacente atunci când copii vin si pleaca de la şcoală, ridicarea maşinilor abandonate, ridicarea maşinilor parcate ilegal, ambrozie, terenuri neîngrijite si faţade degradate, supraveghere parcuri, intervenţii le cerere, pe ocuparea locurilor de parcare, vânarea dubelor care aruncacdeseuri din construcţii pe câmp,acţiuni de mutare a vehiculelor atunci când operatorii de servicii utilitare intervin şi diferite obiective de pază.

Ciucu cere Consiliului General să facă o comisie care să evalueze activitatea ASPA: „Lucrurile nu vor rămâne aşa, eu voi reveni pe acest subiect în câteva zile cu o dare de seamă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici