Primarul Sectorului 6 o acuză pe Gabriela Firea că minte: A fost chemată la discuţii pe buget

Gabriel Mutu spune că edilii de sector şi primarul general au fost chemaţi de ministrul de Finanţe la discuţii despre buget în 30 ianuarie, iar Gabriela Firea minte atunci când declară că nu a fost invitată. Mutu spune că are mesajele ce confirmă invitaţia şi că nu vrea să ajungă să le publice.

736 afișări
Imaginea articolului Primarul Sectorului 6 o acuză pe Gabriela Firea că minte: A fost chemată la discuţii pe buget

Primarul Sectorului 4 o acuză pe Gabriela Firea că minte: A fost chemată la discuţii pe buget

„Atât doamna primar general, cât şi colegii primari ai sectoarelor Municipiului Bucureşti au fost invitaţi la întâlnirea cu ministrul de finanţe, din 30 ianuarie 2019, pe tema bugetului. Personal i-am transmis mesajul cu invitaţia şi tema propusă, cu o zi înainte, cât şi un mesaj de reamintire în dimineaţa zilei stabilite pentru această întâlnire. Faptul că toţi ceilalţi primari s-au prezentat, dar doamna primar general minte astăzi, spunând că nu a primit această invitaţie, denotă dezinteresul real pentru discuţiile aplicate despre buget şi redistribuirea veniturilor către bucureşteni. Nu doresc să se ajungă la publicarea dovezilor transmiterii acestor mesaje, dar ele există şi susţin declaraţiile mele”, a scris primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, pe Facebook.

Precizările vin după ce primarul general Gabriela Firea a declarat miercuri că nu are niciun motiv să demisioneze şi susţine că până cum nu a avut nicio întâlnire pe buget şi deciziile s-au luat cu uşile închise.

Până acum nu am fost invitată oficial la absolut nicio întâlnire. S-a decis soarta bucureştilor cu uşile închise. A veni acum şi a spune, creând o confuzie totală, şi a arunca către bucureşteni un măr otrăvit, că bucureştenii o vor duce mai bine pentru că s-au alocat bani la sectoare. .(...) S-a mai spus o informaţie falsă, că în Bucureşti este un excendent foarte mare şi e normal ca să taie, pentru că există un excedent. Fals. După noua filosofie bugetară a Ministerului se încalcă mai multe legi. Am pregătit un material juridic. Îl vom transmite la Parlament şi Guvern. E normal ca demnitarii să aibă grijă să fie puşi ceea ce să facă pentru că ei vor răspunde", a mai spus Firea.

Firea a declarat anterior că bucureştenii „o vor duce mai rău în perioada următoare” în cazul în care bugetul Capitalei o să fie tăiat cu 25%, subliniind că Primăria are mai multe atribuţii pe care trebuie să le îndeplinească, precum transportul public, termoficare, spitale sau căminele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici