Primele reacţii la afirmaţiile lui Juncker | Negrescu: Declaraţiile sunt regretabile/ Tomac traduce mesajul/ Mureşan: Confirmă că UE nu mai are pic de încredere în guvernul Dăncilă

Fostul ministru pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, susţine că declaraţiile preşedintelui CE, Jean Claude Juncker, sunt regretabile, dar confirmă că România se pregăteşte ne pregătim pentru o preşedinţie a Consiliului UE lipsită de ambiţie din cauza conflictelor politice interne.

1917 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii la afirmaţiile lui Juncker | Negrescu: Declaraţiile sunt regretabile/ Tomac traduce mesajul/ Mureşan: Confirmă că UE nu mai are pic de încredere în guvernul Dăncilă

Primele reacţii la afirmaţiile lui Junker | Negrescu: Declaraţiile sunt regretabile/ Mureşan: Confirmă că UE nu mai are pic de încredere în guvernul Dăncilă

”În ciuda bunei pregătiri tehnice a momentului începute acum aproape doi ani, ne pregătim pentru o preşedinţie lipsită de ambiţie din cauza conflictelor politice interne. Declaraţiile recente ale liderilor europeni şi relatările presei internaţionale din păcate confirmă acest lucru. Alegerile pentru Parlamentul European, dar mai ales alegerile prezidenţiale pun deja în plan secund acest moment istoric pentru România. Avem persoane care şi-au anunţat candidatura iar altele ambiţia de a candida la funcţia de Preşedinte al României. Se vorbeşte prea puţin de ce îşi propune concret România privind Preşedinţia Consiliului UE. Probabil tehnic vom avea rezultate, m-am asigurat de acest lucru pe perioada mandatului meu, dar politic România trebuie să demonstreze că este capabilă de finalizeze mai multe dosare europene pentru care s-a angajat deja de mai multe ori”, a scris pe Facebook Victor Negrescu.

El susţine că, pentru a avea o Preşedinţie de succes, este nevoie ca România să finalizeze ceea ce decidenţii au promis partenerilor europeni dar şi ceea ce decidenţii au comunicat public românilor, iar pentru acest lucru trebuie să existe o reală comunicare între Guvernul României, Parlamentul României şi Administraţia Prezidenţială, care ”din păcate nu mai funcţionează”.

”Pentru a conta la nivel european şi pentru ca Preşedinţia la Consiliul UE să fie una de succes este nevoia ca agenda politică naţională şi ambiţiile personale să fie puse în plan secund dar mai ales este nevoie ca România să nu se îndepărteze de parcursul său european. Acest lucru înseamnă că nu putem fi credibili spunând la Bruxelles că suntem pro-,iar în ţară să criticăm Uniunea Europeană şi să punem sub semnul întrebării beneficiile aderării noastre la familia comună europeană. Declaraţiile preşedintelui Juncker, regretabile de altfel, confirmă, din păcate, ceea ce am spus public dar şi colegilor mei. Am pregătit România în cea mai bună manieră pentru acest moment. România are nevoie noi toţi. Îmi exprim disponibilitatea de a mă implica pe noi baze pentru a scoate România din această situaţie. Preşedinţia României la Consiliul UE necesită implicare politică şi responsabilitate pentru ca ţara noastră să îşi recâştige credibilitatea şi influenţa la nivel european”, a adăugat Negrescu.

CITEŞTE ŞI: Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene are „dubii” privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia Consiliului UE

Tomac: În traducere liberă, Jucker acuză guvernul de incompetenţă şi analfabetism funcţional

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sâmbătă, că, ”în traducere liberă”, preşedintele CE, Jean Claude Juncker acuză guvernul Dăncilă de incompetenţă şi analfabetism funcţional şi confirmă faptul că liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în executivul de la Bucureşti.

”Ultimul semnal de alarmă vine de la preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care spune că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. În traducere liberă, el acuză Executivul de incompetenţă şi analfabetism funcţional şi confirmă faptul că liderii europeni nu mai au niciun fel de încredere în cei care s-au cocoţat în fruntea ţării. E momentul ca fiecare dintre noi să conştientizeze cât de important este să mergem la vot şi să alegem ca valorile europene să ne ghideze în continuare”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Mureşan: Declaraţiile lui Jucker confirmă că UE nu mai are pic de încredere în guvernul Dăncilă

Siegfried Mureşan a declarat, sâmbătă, că afirmaţia preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, confirmă că UE nu mai arede încredere în guvernul Dăncilă. El a mai spus că preşedinţia Consiliului UE e ca o finală a Ligii Campionilor, iar PSD trimite în teren o echipă retrogradată din Teleorman.

”Declaraţia preşedintelui Comisiei Europene confirmă că Uniunea Europeană nu mai are pic de încredere în guvernul Dăncilă, iar încrederea este foarte importantă pe durata celor şase luni de zile în care trebuie să conducem Uniunea Europeană”, a declarat pentru MEDIAFAX europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan

El a mai spus că încrederea este ”principalul ingredient” de care are nevoie un guvern pentru o preşedinţie de succes.

”Declaraţiile preşedintelui Juncker confirmă că UE nu mai are pic de încredereîn guvernul Dăncilă din trei motive - datorită încercărilor de a slăbi Justiţia, datorită modului în care gestionează economia şi datorită modului în care se raportează la propriul popor. Eu nu am văzut niciodată în Uniunea Europeană un prim-ministru să-şi vorbească de rău propiul popor, aşa cum o face Viorica Dăncilă. Preşedinţia română a Consiliului UE este momentul la care România este chemată să joace o finală. Daca aveti nevoie si de o comparatie care sa ilustreze situaţia va pot spune: Preşedinţia romana a Consiliului UE este momentul la care România este chemată să joace o finala a Ligii Campionilor, iar PSD trimite in teren o echipa retrogradata din Teleorman. Aceşti miniştri nu au calificarea necesară pentru a conduce Uniunea Europeană timp de şase luni”, a adăugat Siegfried Mureşan.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a exprimat "dubii" privind capacitatea României de a deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, argumentând că, deşi este "bine-pregătit din punct de vedere tehnic", Bucureştiul nu a înţeles "deplin" ce presupune acest mandat.

Într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, Jean-Claude Juncker consideră că România este "bine-pregătită din punct de vedere tehnic" pentru exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE.

"Dar cred că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. O abordare prudentă presupune şi disponibilitatea de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte unele preocupări. Eu am unele dubii", a precizat Juncker.

Într-un interviu acordat publicaţiei Welt am Sonntag, Jean-Claude Juncker consideră că România este "bine-pregătită din punct de vedere tehnic" pentru exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE.

"Dar cred că Guvernul de la Bucureşti încă nu a înţeles deplin ce înseamnă prezidarea ţărilor Uniunii Europene. O abordare prudentă presupune şi disponibilitatea de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte unele preocupări. Eu am unele dubii", a precizat Juncker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici