Primele reacţii ale liderilor politici, după aflarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale. Teodorovici: Trebuie făcută o analiză pe scorul pe care îl are astăzi PSD / Chirica: După o luptă grea, de uzură, am reuşit să eliberăm România şi Iaşul de PSDragnea

Eugen Teodorovici a declarat, duminică seară, că trebuie făcută o analiză în PSD pentru a vedea care sunt cauzele care au dus la scorul din prezent al partidului. EL a adăugat că pe partea de economie, orice derapaj trebuie sancţionat, indiferent că e făcut de preşedinte sau de către premier.

2657 afișări
Imaginea articolului Primele reacţii ale liderilor politici, după aflarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale. Teodorovici: Trebuie făcută o analiză pe scorul pe care îl are astăzi PSD / Chirica: După o luptă grea, de uzură, am reuşit să eliberăm România şi Iaşul de PSDragnea

Primele reacţii ale liderilor politici, după aflarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale. Teodorovici: Trebuie făcută o analiză pe scorul pe care îl are astăzi PSD / Kelemen: Nu este nicio surpriză că a câştigat Iohannis

„Sigur că am făcut lucruri bune şi asta o spun oamenii când discutăm cu ei pe stradă. Eu vă spun că atunci când am mers prin ţară, când am făcut campanie, asta a fost discuţia pe care am purtat-o, că s-au făcut lucruri bune şi să nu renunţăm la luptă. O analiză trebuie făcută, e normal să facem acest lucru, pe ceea ce partidul are astăzi ca şi scor, care au fost motivele, acele cauze care au dus la această situaţie”, a spus Eugen Teodorovici, la Antena 3.

El a adăugat că şi pe partea de economie ar trebui ca orice derapaj să fie sancţionat, indiferent că e fpcut de preşedintele ţării, de premier sau oricare alt politician.

„De asemenea, în economie, în piaţă, practic în stradă să vedem exact ce anume mai trebuie făcut pentru ca lumea să înţeleagă exact că PSD e singurul care practic este un partid românesc. pe de altă parte cred că este obligaţia noastră faţă de români, orice abatere, derapaj trebuie să fie sancţionat. Noi am stat şi mult timp aşa, am spus să nu facem una din acţiuni sau alta. Uitaţi-vă miniştri, premierul, preşedintele statului, nu au fost de noi taxate. Este o obligaţie morală ca orice derapaj să fie sancţionat. Orice fel de derapaj din partea unui om politic, fie că este preşedintele statului, prim-ministru sau ministru, este obligaţia noastră morală ca dacă legea este încălcată să fie făcută o acţiune în acest sens”, a subliniat Teodorovici.

Potrivit primelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, după numărarea voturilor din 10.131 de secţii de votare, reprezentând 39% din totalul voturilor date în România, Klaus Iohannis a obţinut 61,4%, iar Viorica Dăncilă-38,5%

Potrivit primelor date oficialem după numărarea a 3.552.638 de voturi, rezulttatul este

Klaus Iohannis- 61,4%

Viorica Dăncilă-38,5%

Potrivit datelor BEC, prezenţa la vot, la ora 21.00, ora de închidere a secţiilor din România, a fost de 49,87%, în cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Barna: Iohannis a fost reconfirmat de electorat ca purtător al speranţelor de o Românie europeană

Dan Barna a afirmat, duminică seară, că rezultatul provizoriu al alegerilor prezidenţiale arată că electoratul l-a reconfirmat pe Klaus Iohannis ca purtător al speranţelor pentru o Românie europeană. Liderul USR susţine că PSD ar trebui să înveţe din acest rezultat să nu mai agreseze cetăţenii.

„Aş comenta rezultatul din această seară în trei chei. Sunt învăţămintele pentru preşedintele Iohannis sau mesajul pe care electoratul îl transmite preşedintelui Iohannis, care a fost reconfirmat de electoratul din România ca purtător al speranţelor de o Românie europeană, de o Românie modernă. Din acest moment având de partea sa Guvernul, ceea ce este un avantaj destul de rar în politica românească, aşteptarea pe care o are electoratul este aceea de a se întâmpla şi de a porni acele reforme fundamentale de care România are nevoie. Am apreciat mesajul preşedintelui după rezultat, în care s-a angajat că va fi un preşedinte prezent şi nu va mai avea acele perioade de absenţe. Rolul pe care trebuie să îl joace este unul la înălţimea căruia sper să se ridice”, a spus Dan Barna, la Digi24.

Liderul USR susţine că PSD ar trebui să înveşe să nu mai mintă românii şi să nu îi mai agreseze.

„Al doilea este ceea ce ar trebui să înveţe PSD şi doamna Dăncilă, că nu poţi să îi minţi pe oameni atunci când îi agresezi şi să le ceri după votul cu seninătate, spunând că e o chestiune de inimă şi de încredere. Astăzi România a transmis un mesaj că dacă un partid şi un Guvern îşi agresează cetăţenii şi îi minte în mod repetat, rezultatul va fi acela de a fi trimis în opoziţie. Cea de-a treia direcţie e legată de votul din diaspora şi despre alianţa USR-PLUS, astăzi românii din Diaspora au arătat că de acum le pasă de România într-o măsură mult mai mare. Diaspora va conta uriaş în şansa României de a se face bine şi de a se moderniza”, a subliniat Barna.

Kelemen: Nu este nicio surpriză că a câştigat Iohannis, rezultatul este extrem de convingător

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că nu este nicio o surpriză că a câştigat Klaus Iohannis, rezultatul fiind unul extrem de convingător.

Kelemen Hunor a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, după exit-poll-uri, că este convins că, în următorii 5 ani, preşedintele va acţiona mult mai hotărât, mai categoric şi se va orienta mai mult spre problemele societăţii.

„Aşa cum era de aşteptat, preşedintele Iohannis a câştigat, nu este nicio surpriză, este un câştig categoric, este un câştig absolut convingător, îl felicit pentru rezultatul extrem de convingător. Urmează cinci ani extrem de grei, dar sunt convins că preşedintele Iohannmis nu va mai avea o presiune pentru încă un mandat şi va acţiona mult mai hotărât, mai categoric şi se va orienta mai mult spre problemele societăţii, va avea priorităţile foarte bine conturate pentru societatea din România”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, prezenţa la vot a fost bună.

„În judeţele Harghita, Covasna şi Mureş a fost o prezenţă mai scăzută, fiindcă niciunul dintre candidaţi nu a avut mesaje coerente şi o strategie politică spre comunitatea maghiară. Aşteptăm în această perioadă de 5 ani de la preşedintele Iohannis o acţiune fermă în ceea ce priveşte educaţia, infrastructura, problemele mari ale societăţii, o schimbare de atitudine faţă de fiecare om, ca România să devină o ţară mai faină”, a conchis liderul UDMR.

Mihai Chirica: După o luptă grea, de uzură, am reuşit să eliberăm România şi Iaşul de PSDragnea

Primarul Iaşului a declarat, duminică seara, la scurt timp după închiderea urnelor, că nu crede că războiul a fost câştigat, dar că „după o luptă grea, de uzură, am reuşit să eliberăm România şi Iaşul de PSDragnea”.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, crede că după aceste alegeri a venit momentul reconstrucţiei, a relansării politicilor în justiţie, în economie.

„Indiferent de cum a votat fiecare dintre noi, de acum nu mai suntem împărţiţi pe partide, nu mai sunem divizaţi de orgolii, nu mai acceptăm lupte fratricide. De astăzi, suntem toţi ieşeni, suntem toţi români! Felicitări, domnule preşedintele Klaus Iohannis, pentru câştigarea alegerilor! După bucuria firească a momentului, trebuie să ne gândim şi la responsabilitatea votului acordat de români! România suferă, Iaşul suferă, romanii de pretutindeni suferă, iar de mâine, acest lucru trebuie să se schimbe! După o luptă grea, de uzură, am reuşit să eliberăm România şi Iaşul de PSDragnea! Nu cred ca războiul a fost câştigat, rămăşiţele fostelor structuri bolşevice mai zac prin diverse cotloane ale ţării. Este momentul reconstrucţiei, momentul relansării politicilor în justiţie, în economie, politici fiscale şi sociale pentru ieşeni şi români, care să constate şi să repare dezastrul din ultimii 30 de ani. Aşteptările sunt mari, la fel şi proiectele restante - împreună putem schimba cu adevărat România în bine", a declarat Mihai Chirica.

Senator PSD Iaşi: PSD este pe o direcţie greşită. Este un rezultat ruşinos

Senatorul PSD de Iaşi, Vasile Toma, crede că rezultatul obţinut de PSD la alegerile prezidenţiale este ruşinos şi că acesta arată clar ce trebuie făcut: reforma. „Avem nevoie de o echipă de conducere nouă şi competentă care să construiască alternativa social democrată autentică”, susţine senatorul.

Potrivit unei postări făcute pe pagina lui de Facebook, duminică seara, senatorul PSD de Iaşi, Vasile Toma, crede că toţi cei care au „contribuit” la obţinerea acestui scor la alegeri trebuie să îşi asume responsabilitatea.

„PSD este pe o direcţie greşită! Este un rezultat ruşinos care arată foarte clar ce trebuie făcut: reformă! Toţi cei care au <contribuit> la acest scor trebuie să îşi asume responsabilitatea în mod demn şi nu doar teoretic.Cei care au luat poziţie şi au fost îndepărtaţi, cei care au luat poziţie în interior, au avut dreptate atunci când au punctat măsurile greşite şi au avertizat că urmează eşecul. Avem nevoie de o altă abordare, de un proiect nou de partid care să dea încredere românilor că suntem capabili să valorizăm competenţa, onestitatea, performanţa”, a scris senatorul pe reţeaua de socializare.

Acesta crede că partidul are nevoie de o echipă nouă de conducere. „Partidul Social Democrat este un partid mare dar, în acest moment, eşuat. Avem nevoie de o echipă de conducere nouă şi competentă care să construiască alternativa social democrată autentică pentru România”, a mai scris Vasile Toma.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici