PRM a primit ordin de evacuare din sediu. Vadim Tudor spune că nu pleacă

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, că partidul a primit ordin de evacuare în urma unei hotărâri a Judecătoriei Sectorului 1 prin care s-a încuviinţat executarea silită a PRM, el precizând însă că formaţiunea sa nu va părăsi imobilul din Str. Emile Zola nr. 2.

305 afișări
Imaginea articolului PRM a primit ordin de evacuare din sediu. Vadim Tudor spune că nu pleacă

PRM a primit ordin de evacuare din sediu. Vadim Tudor spune că nu pleacă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Vadim Tudor a explicat că, deşi în cazul cererii de retrocedare a imobilului din Emile Zola nu există o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, Judecătoria Sectorului 1 a încuviinţat executarea silită a PRM şi, implicit, evacuarea din sediu.

Potrivit liderului PRM, executorul judecătoresc Lucian Ezer, care a fost împuternicit de cel care revendică imobilul, Caranfil Andrew George, să pună în aplicare titlul executoriu şi să realizeze evacuarea, s-a prezentat la sediul central al partidului în data de 16 noiembrie.

Preşedintele PRM a menţionat că, în urma discuţiilor pe care le-a purtat personal cu executorul judecătoresc, a fost încheiat un proces-verbal de constatare, prin care reprezentanţii PRM l-au informat pe acesta că executarea silită nu mai poate avea loc deoarece PRM a formulat contestaţie la executare, contestaţie la titlu şi a cerut în instanţă suspendarea executării.

Vadim Tudor a precizat că recursul împotriva titlului executor se va judeca în data de 23 noiembrie, la Judecătoria Sectorului 1.

În acest moment, PRM a atacat cu recurs hotărârea judecătorească dată pe fond, în primă instanţă, privind cerererea de retrocedare a imobilului, de Judecătoria Sectorului 1, la Curtea de Apel Bucureşti, secţia Contencios Administrativ.

Liderul PRM a afirmat că a fost personal la ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru a discuta situaţia procesului care vizează retrocedarea imobilului din Emil Zola.

"Ne pot evacua cu acte false. O minciună ca asta nu credeam că sunt capabili mafioţii în România, dar ce fac ei cu cabinetul meu de europarlamentar care se află în acest sediu? Nicăieri în lume nu se mai retrocedează în natură, şi încă după 21 de ani", a arătat Corneliu Vadim Tudor.

Potrivit afirmaţiilor sale, ministrul Predoiu a fost foarte receptiv, dar i-a spus că acest subiect nu depinde chiar de el, ci de Consiliul Superior al Magistraturii, care exercită controlul asupra magistraţilor incorecţi.

Vadim Tudor a arătat că atât Predoiu, cât şi secretarul de stat Lidia Barac "şi-au făcut cruce amândoi" că se încearcă să se facă o evacuare fără o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Preşedintele PRM a mai spus că Predoiu a vorbit, la rândul său, cu Florica Bejinariu, preşedintele CSM. "După două-trei zile ne-am văzut şi cu ea", a spus el, adăugând că i-a dat acesteia o copie a dosarului din care reiese că "s-a greşit adresa".

De asemenea, preşedintele PRM a susţinut că deţine documente de la Arhivele Statului care dovedesc că sediul partidului din strada Emile Zola nu a aparţinut niciodată lui Andrew George Caranfil, căruia RA-APPS i-a retrocedat imobilul în data de 3 martie, ci a aparţinut de drept Mariei Wolf, de la care a fost naţionalizat în anul 1959.

El a prezentat presei o hotărâre judecătorească dată în anul 1959, de Tribunalul Popular al Raionului IV Stalin, prin care imobilul din Strada Zola nr. 2 era trecut din proprietatea Mariei Wolf în proprietatea statului.

Vadim Tudor a declarat că Andrew George Caranfil a avut o proprietate în Modrogan 17, care se află în prezent "în parcul PDL".

Pe de altă parte, liderul PRM a susţinut că, din informaţiile sale, Andrew George Caranfil ar putea să nu mai trăiască, fapt care schimbă datele problemei. "În numele cui vorbesc avocaţii aceştia infractori pentru dreptul de moştenire?", a adăugat europarlamentarul.

La începutul lunii martie 2010, Regia Protocolului de Stat a notificat Partidul România Mare că sediul formaţiunii, de pe strada Emile Zola din Bucureşti, urmează să fie retrocedat proprietarului, fiul arhitectului Gheorghe Caranfil, atribuirea unui nou sediu urmând să fie luată în considerare numai după ce PRM îşi achită debitele.

PRM a preluat vila RA-APPS, în regim de închiriere, în ianuarie 2008, după ce clădirea în care se afla sediul central al partidului, de pe strada Georges Clemenceau, a fost de asemenea retrocedată.

Spre deosebire de vechiul sediu, cu un etaj, mansardă şi 15 camere, vila de pe strada Emile Zola are 17 camere, două grădini interioare cu fântâni arteziene, dulapuri ornamentale mascate în pereţii coridoarelor, scară interioară finisată cu piatră şi balustradă de lemn de stejar sculptat.

Cabinetul preşedintelui Corneliu Vadim Tudor este lambrisat în stil englezesc, iar sala de conferinţe include candelabre art-nouveau de alamă şi bronz.

Directorul organizatoric al PRM declara pentru MEDIAFAX la momentul preluării noului sediu că renovarea imobilului, construit în anii '30 pentru directorul unei mari întreprinderi, a durat şase luni şi a costat partidul peste 200.000 lei.

Situaţia sediului PRM din strada Emile Zola a reprezentat unul dintre motivele invocate pentru excluderea din partid a lui Lucian Bolcaş, acuzat că nu a apărat corect interesele partidului în disputa pentru păstrarea vilei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici