PRM dă în judecată conducerea PGMB pentru că nu a exclus din CGMB trei foşti membri de partid

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a depus plângeri penale împotriva primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, a preşedintelui CGMB, Călin Murg, şi a secretarului general Tudor Toma, pentru că nu au exclus din GGMB trei foşti membri ai formaţiunii, excluşi din partid în aprilie.

85 afișări
Imaginea articolului PRM dă în judecată conducerea PGMB pentru că nu a exclus din CGMB trei foşti membri de partid

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Partidul România Mare, prin preşedintele formaţiunii, Corneliu Vadim Tudor, a formulat plângeri penale împotriva primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, preşedintelui Consiliului General al Municipiului Bucureşti, Călin Murg şi a secretarului general al Municipiului Bucureşti, Tudor Toma, pentru "abuz în serviciu contra intereselor publice".

În plângeri se arată că pe 15 aprilie 2010 Biroul Permanent al Partidului România Mare a retras sprijinul politic pentru funcţia de consilier general al CGMB pentru Teodor Victor Iovici, George Adrian Roşeţi şi Nicuşor Stan, decizie adusă la cunoştinţă lui Călin Murg şi a lui Sorin Oprescu, primar general al Capitalei.

"Domnul Călin Murg şi domnul Sorin Oprescu erau obligaţi să pună pe Ordinea de Zi a şedinţelor de Consiliu Municipal Bucureşti, pînă la pronunţarea acestuia, solicitările Partidului România Mare cu privire la excluderea celor 3 persoane din partid şi înlocuirea acestora în Consiliu cu alţi consilieri care sînt membri supleanţi aflaţi pe lista alegerilor locale din 2008", scrie Corneliu Vadim Tudor în plângere.

CV Tudor mai scrie că, potrivit legii, calitatea de consilier local sau de consilier judeţean încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului inclusiv prin pierderea calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţilor naţionale pe a cărei listă a fost ales. De asemenea, în plângeri se menţionează că în toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia, Consiliul Local sau Consiliul Judeţean, după caz, adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, respectiv a preşedintelui Consiliului Judeţean, o hotărîre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici