Lista oficială a vicepreşedinţilor USR: Câţi dintre cei aleşi sunt în echipa lui Dan Barna

Potrivit datelor obţinute mai devreme de MEDIAFAX echipa lui Dan Barna nu mai avea majoritate în ceea ce priveşte vicepreşedinţii. Ulterior, USR a anunţat lista oficială din care reiese că cinci din totalul de 9 vicepreşedinţi sunt în echipa liderului partidului. Drept urmare, Barna are majoritate.

1481 afișări
Imaginea articolului Lista oficială a vicepreşedinţilor USR: Câţi dintre cei aleşi sunt în echipa lui Dan Barna

Probleme pentru Dan Barna: Nu mai are majoritate în echipa Biroului Naţional al USR | DOCUMENT

UPDATE USR anunţă oficial vicepreşedinţii aleşi. Conform datele, echipa lui Barna are majoritate

USR a stabilit, la Congresul Naţional de la Timişoara, şi cei nouă vicepreşedinţi, în urma alegerilor pentru Biroul Naţional, informează partidul într-un anunţ de presă.

Lista celor nouă vicepreşedinţi este următoarea: 1. Iulian Bulai - „Echipa Barna USR la guvernare”, 2. Claudiu Năsui - „Echipa Barna USR la guvernare”, , 3. Cristina Prună - „Echipa Barna USR la guvernare”, 4. Stelian Ion - „Uniţi Salvăm România”, 5. Nicolae Bogdănel Ştefănuţă - „Uniţi Salvăm România”, 6. Liviu Mălureanu - „Echipa Barna USR la guvernare”, 7. Cătălin Drulă - „Echipa Barna USR la guvernare”, 8. Cristian Seidler - „Uniţi Salvăm România”, 9. Allen Coliban - „USR echilibrat”.

Prin urmare cinci din cei nouă vicepreşedinţi sunt în „Echipa Barna la guvernare”, ceea ce înseamnă că Dan Barna îşi păstrează majoritatea.


Ştirea iniţială:

Biroul Naţional al USR are în total un număr de 24 de membri plus preşedintele formaţiunii, dintre care doar 11 fac parte din „echipa Barna USR la guvernare”. Restul membrilor BN al partidului sunt din grupul „Uniţi Salvăm România”, „USR Unit”, „USR echilibrat” şi „USR la firul ierbii”.

Cei şapte vicepreşedinţi ai USR, aleşi în Congresul de sâmbătă al formaţiunii sunt: Ion Bulai - „Echipa Barna USR la guvernare”, Stelian Ion - „Uniţi Salvăm România”, Cristina Prună - „Echipa Barna USR la guvernare”, Nicolae Bogdănel Ştefănuţă - „Uniţi Salvăm România”, Claudiu Năsui - „Echipa Barna USR la guvernare”, Cristian Seidler - „Uniţi Salvăm România” şi Allen Coliban - „USR echilibrat”, conform documentului obţinut de MEDIAFAX.

De asemenea, Cristian Ghinea nu a mai candidat la funcţii în partid, iar Ionuţ Moşteanu nu a mai fost ales vicepreşedinte, ci simplu membru al BN.

Cu privire la alegerile interne ale USR au exista suspiciuni de fraudă reclamate de Cosette Chichirău, lider al filialei din Iaşi şi contracandidata lui Dan Barna la şefia USR. Acuzaţii de fraudă au fost şi din partea filialelor Botoşani şi Vâlcea.

Ulterior, comisia electorală a USR a întocmit un raport în care precizează că nu există suspiciuni privind fraudarea voturilor la alegerile interne, iar acuzaţiile lui Cosette Chichirău sunt neîntemeiate, potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX.

După ce a anunţat lista Biroului Naţional al USR, Dan Barna a spus că „echipa Barna USR la guvernare” a fost aleasă prin vot democratic, iar astfel partidul va fi adus la guvernare.

„Este o echipă în care am mare încredere. Împreună vom câştiga alegerile prezidenţiale, locale, şi vom duce USR la guvernare. Este echipa care va aduce însănătoşirea României şi transformarea într-o ţară din care tinerii să nu mai plece, în care antreprenorii sunt sprijiniţi, în care legea este lege, iar resursele sunt folosite pentru cei care au nevoie. Acea Românie pe care ne-o dorim toţi şi în care putem trăi fericiţi aici, acasă”, a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la Timişoara.

Dan Barna a fost validat, sâmbătă, pentru un nou mandat de preşedinte USR, în cadrul celui de-al cincilea Congres Naţional al partidului de la Timişoara. Barna a fost validat cu 429 de voturi din 478 de voturi exprimate. Totodată, acesta a obţinut 14 voturi „contra”, iar 25 de persoane s-au abţinut.

Taguri:
barna,
usr,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici