Procedurile de obţinere a beneficiilor sociale simplificate: Fără copii legalizate şi o singură cerere

Venitul mimin, alocaţia pentru susţinerea familiei şi ajutorul pentru încălzire vor putea fi obţinute mai uşor de către cetăţeni, după ce Guvernul a adoptat, în şedinţa de vineri, un proiect care simplifică documentaţia necesară obţinerii acestor beneficii sociale, informează Ministerul Muncii.

1168 afișări
Imaginea articolului Procedurile de obţinere a beneficiilor sociale simplificate: Fără copii legalizate şi o singură cerere

Procedurile de obţinere a beneficiilor sociale simplificate: Fără copii legalizate şi o singură cerere

Potrivit sursei citate, hotărârea prevede existenţa unui singur formular de cerere pentru toate cele trei beneficii menţionate, precum şi introducerea unuia simplificat pentru solicitarea unui nou drept, în cazul în care persoana interesată primeşte deja unul dintre venituri. De asemenea, va fi eliminată condiţia unei copii legalizate, documentele doveditoare fiind valabile doar în copie simplă.

Noul act normativ prevede şi reglementarea schimbului de informaţii între primării şi agenţiile pentru ocupare forţelor de muncă pentru verificarea întrunirii obligaţiilor în vigoare de către persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social.

Totodată, vor fi introduse unele condiţii şi criterii privind acordarea ajutoarelor de urgenţă, care vor atesta situaţia deosebită a solicitantului, aspect ce va asigura uniformizarea în elaborarea propunerilor la nivel teritorial.

Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, la sfârşitul lunii iunie 2017 erau înregistraţi 230.699 de beneficiari de venit minim garantat”, informează Ministerul Muncii, printr-un comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici