Procesul deschis de PNL pe tema alegerii primarilor în două tururi începe luni

Curtea de Apel Bucureşti ia luni în discuţie plângerea formulată de PNL pe tema organizării alegerilor locale în două tururi de scrutin.

787 afișări
Imaginea articolului Procesul deschis de PNL pe tema alegerii primarilor în două tururi începe luni

Procesul deschis de PNL pe tema alegerii primarilor în două tururi începe luni

Liderul PNL Alina Gorghiu a precizat că în pofida scepticismului unora, este timp suficient pentru ca instanţa de contencios administrativ să trimită dosarul la Curtea Constituţională care să dea o decizie, astfel încât alegerile locale să se desfăşoare în două tururi de scrutin.

Alina Gorghiu a mai spus că alegerile pot fi organizate două tururi de scrutin şi în ipoteza în care CCR se pronunţă cu doar câteva zile îniante de 5 iunie, data oficială a alegerilor locale, stabilită prin Hotărârea de Guvern pe care PNL a atacat-o în contencios administrativ.

“Acum ştiu argumentele celor care privesc cu scepticism (…) Eu nu cred că timpul ar trebui să blocheze un demers care duce la ideea de democraţie în România şi la legitimitatea primarilor. E timp suficient şi dacă se pronunţă (CCR-n.r.) cu câteva zile înainte. Avem tot timpul din lume să organizăm, după două săptămâni de la data de 5 iunie, alegeri”, a mai susţint copreşedintele PNL, duminică la Pro TV.

PNL a depus pe 12 februarie o plângere prealabilă la Secretariatul General al Guvernului prin care înştiinţează că va ataca Hotărârea de Guvern privind stabilirea datei alegerilor locale. Răspunsul guvernului a fost dat la 8 martie.
Demersul PNL este singura cale procedurală pe care partidul o mai avea la dispoziţie pentru a pune în discuţie legea alegerilor locale, respectiv organizarea acestora într-un singur tur de scrutin. Legea este în viogare şi nu poate fi atacată la CCR decât în cadrul unui proces pe rolul instanţelor sau, direct, de Avocatul Poporului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici