Procurorii deschid al doilea dosar penal în cazul scandalului electoral de la Sectorul 1

  • A fost deschis al doilea dosar penal, joi,în cazul scandalului electoral de la Sectorul 1.
  • Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 fac cercetări pentru tentativă de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale după apariţia imaginilor din camera unde ar fi buletine de vot.
8239 afișări
Imaginea articolului Procurorii deschid al doilea dosar penal în cazul scandalului electoral de la Sectorul 1

Procurorii deschid al doilea dosar penal în cazul scandalului electoral de la Sectorul 1

Potrivit unui comunicat transmis joi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au fost înregistrate două cauze penale care au legătură cu desfăşurarea alegerilor locale în Sectorul 1 al Capitalei.

Primul dosar a fost deschis luni, după apelul la 112 şi are ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale.

Al doilea dosar a fost înregistrat joi, când procurorii s-au autosesizat după apariţia imaginilor video. În acest dosar se fac cercetări pentru tentativă la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

Ambele cauze sunt cercetate in rem.

 

Jandarmeria Bucureşti a transmis, joi, în legătură cu imaginile în care apar persoane în încăperea în care erau depozitate voturile, că aceasta a fost desigilată la cererea preşedintelui Biroului Electoral Sector 1 şi s-a întocmit, de fiecare dată, un proces verbal. Orban a avut o reacţie mai puţin aşteptată, după ce a vizionat imaginile

 

 Cum arată situaţia la Alegeri locale 2020 pentru Primăria Sectorului 1

 
  • Clotilde Armand - Alianţa USR PLUS - 40,95%
  • Daniel Tudorache - PSD - 39,82% 
 

Scandal post-alegeri la Sectoarele 1 şi 5 

În cadrul alegerilor locale din acest an, unii candidaţi la fotoliul de primar de sector au cerut renumărarea voturilor. Este cazul sectorului 1 şi sectorului 5. 
 
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut renumărarea voturilor şi susţine că a câştigat un nou mandat: „Am în plus 200 de voturi faţă de Clotilde Armand”.
 
La rândul său, Clotilde Armand a chemat poliţia la Biroul Electoral din Sectorul 1, acuzând o tentativă de fraudă electorală.
 
Răspunsul lui Barna legat de renumărarea voturilor: „La Sectorul 1 am prins PSD furând”
„Mai sunt 10-11 secţii de validat. Sper şi îmi doresc ca până la sfârşitul acestei seri să avem şi acest sector închis, din care PSD să dă greu dus”, spune Dan Barna după ce a fost la sediul biroului electoral din Sectorul 1 al Capitalei.
 
 
Primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut marţi Biroului Electoral Central renumărarea voturilor.
 
 
Candidatul PMP la Primăria Sectorului 5 al Capitalei, senatorul Lucian Iliescu, cere anularea alegerilor şi organizarea unui nou scrutin în Sectorul 5, acuzând fraude: „Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri”.
 
„Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri”, scrie pe Facebook Lucian Iliescu.
 
El aminteşte că a cerut oficial Ministerului de Interne în data de 25 septembrie să prevină traficarea voturilor.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici