Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Claudiu Manda. Acuzaţia: „65 de voturi, pe care nu le-am luat, dar mi le-am dorit”, spune eurodeputatul. Faptele sunt din urmă cu 6 ani

  • Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe europarlamentarul Claudiu Manda şi un fost şef al unei instituţii din Craiova.
  • Manda este acuzat pentru că a obţinut voturi în schimbul ştergerii datoriilor a 59 de beneficiari, pe nedrept, de ajutor social din comuna Bratovoeşti (Dolj).
  • În total 56 de voturi, „pe care nu le-am obţinut dar mi le-am dorit”, susţine eurodeputatul.
  • Eurodeputatul ataşează transcriptul interceptărilor în care îi spune directorului AJPIS Dolj „să-l primească, să vorbească”, dar că nu e treaba lui, „să fie totul legal”.
  • Faptele s-au petrecut acum 6 ani, în iunie 2015. În România, alegerile locale şi parlamentare au avut loc în 2016.
1189 afișări
Imaginea articolului Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Claudiu Manda. Acuzaţia: „65 de voturi, pe care nu le-am luat, dar mi le-am dorit”, spune eurodeputatul. Faptele sunt din urmă cu 6 ani

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe europarlamentarul Claudiu Manda

Fostul preşedinte al PSD Dolj Claudiu Manda şi fostul director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Dolj Marius Nicolae Simcelescu au fost trimişi în judecată de DNA pentru folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv abuz în serviciu.

Manda este acuzat că a intervenit, în 2015, pe lângă Simcelescu, pentru a şterge, în mod nelegal, datoriile unor beneficiari de ajutor social din comuna Bratovoeşti, în cazul cărora se constatase că a fost încasat în mod necuvenit. Intervenţia lui Manda “ar fi avut drept scop obţinerea, în mod necuvenit, pentru sine, pentru partid şi pentru primarul comunei Bratovoeşti, a sprijinului electoral al beneficiarilor de ajutor social”, informează DNA.

 

Claudiu Manda: „Sunt acuzat ca mi-am folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite, constând în 65 de voturi, pe care nu le-am luat, dar mi le-am dorit”

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda susţine că a aflat cu surprindere că a fost trimis în judecată de DNA şi că dosarul a fost intrumentat de ”făuritorul de dreptate” de la Craiova, „harnicul” procuror Jean Uncheşelu, ale cărui dosare în mare parte s-au finalizat cu achitare.

Manda reclamă faptul că după ce a ascultat, în prima parte a anului 2015, timp de 6 luni, aproximativ 100 de persoane, probabil primari şi toată conducerea PSD Dolj, procurorului „i-au trebuit 6 ani pentru a descoperi  ‘’infracţiunea’’ si ‘’infractorul’’.

Eurodeputatul a postat şi transcrierea convorbirilor telefonice în care subliniază că îi atrage atenţia directorului Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) să respecte legea, dar să îl primească pe reprezentantul petiţionarilor.

 

Publicată de Claudiu Manda pe Vineri, 16 aprilie 2021

 

Cine este procurorul care a instrumentat dosarul lui Claudiu Manda

Jean Uncheşelu este acelaşi procuror care l-a trimis în judecată pe fostul premier Victor Ponta şi a obţinut achitarea acestuia definitivă, este procurorul DNA care s-a apucat să ancheteze OUG 13, obţinând din partea CCR o decizie definitivă prin care s-a constatat că DNA a încălcat Constituţia şi este unul dintre procurorii care au lucrat cu fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

În 2017, înregistrări dintr-o şedinţă de lucru a DNA, apărute în spaţiul public, arătau cum Jean Uncheşelu era pus de Laura Codruţa Koveşi să-l „decapeze” pe fostul premier, Sorin Grindeanu.  „Uncheşelu, ştiţi ce-mi doresc: să „decapaţi” instituţional în dosarul ăla cu casele şi să ajungem la domnul premier care a semnat contractele alea. Şi-am avut o discuţie la Cheile Grădiştei şi tot nu am auzit ce s-a întâmplat”, arăta presa.

În ianuarie 2021, Jean Uncheşelu a fost selectat de Ministerul Justiţiei să devină procuror european în România şi să lucreze de la Bucureşti pentru Parchetul European, condus de fosta sa şefă, Laura Codruţa Kovesi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici