Profeţia lui Cristoiu: Elena Băsescu va candida în Bucureşti, la parlamentare. Numele Băsescu va trage PMP în sus

  • Publicistul Ion Cristoiu afirmă că PMP se pregăteşte de guvernare după alegerile partlamentare din 6 decembrie
  • Un nume surpriză care se va regăsi pe listele de la Bucureşti ale acestui partid este Elena Băsescu, fost europarlamentar, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu.
3602 afișări

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că PMP se pregăteşte de guvernare după alegerile partlamentare din  6 decembrie, iar un nume surpriză care se va regăsi pe listele de la Bucureşti ale acestui partid este Elena Băsescu, fost europarlamentar, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu.

“Profeţia mea este că PMP se pregăteşte să obţină un scor foarte bun la alegeri. Eu stau peste drum de sediul PMP şi coşmarul meu este ca PMP să nu ajungă la guvernare că nu mai am loc de parcare, eu parchez în  zona aia şi deja să ştiţi că nu mai sunt locuri. Pot să dau o şi o profeţie. Va candida şi Elena Băsescu. A fost o discuţie dacă la Constanţa. Se pare că va candida la Bucureşti. Traian Băsescu nu va mai candida acum, iar numele de Băsescu va trage partidul în sus. Probabil el se va implica acum pentru fiică-sa. Dar oricând PMP va avea un loc în guvernarea viitoare, mai mult decât USRPLUS. Eu văd guvernarea viitoare PNL- peste 40%, PMP şi UDMR, făcând împreună o majporitate de 54-55%”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că  intrarea la Guvernare a PMP este în interesul preşedintelui Iohannis deoarece lucrează mult mai bine cu liderul partidului, Eugen Tomac decât cu Dan Barna sau Dacian Cioloş de la USRPLUS.

“Este interesul lui Klaus Iohannis ca PMP să intre la guvernare pentru că un scor mare obţinut de USRPLUS duce la coşmarul CDR-PD. Marea problemă când vrei să guvernezi, este ca tu să ai o majoritate mare, 40% şi să fie nişte partide secundare. Cele mai cumplite după alegeri sunt negocierile. S-ar putea ca un partid cu 5%, dacă ai nevoie de el, să obţină mai mult decât ăla cu 30%. Ori PMP este un partid calm, obişnuit, condus de Eugen Tomac, nu de Traian Băsescu, şi atunci Klaus Iohannis ar lucra mult mai bine cu el decât cu Dan Barna, şi mai ales cu Dacian Cioloş, care este spaima vieţii sale”, a explicat publicistul.

Gândurile lui Cristoiu. Topul Săptămânii

Topul săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu este condus de Avocatul Poporului, Renate Weber, care a cerut instituţiilor responsabile să spună care este numărul real al cetăţenilor cu drept vot. Ion Cristoiu afirmă că există suspiciunea că o rezervă de două milioane de voturi este folosită prin soft atunci când e nevoie.

Locul 5 – Marian Oprişan, fostul preşedinte al CJ Vrancea

“Marian Oprişan este subiectul unui paradox. La Vrancea, PSD a câştigat la votul politic, la Consiliul Judeţean. Primarul de Focşani, care este pesedist, a câştigat un al doilea mandat şi Marian Oprişan a pierdut. E ceva în neregulă. În Vrancea, PSD înseamnă Marian Oprişan. Nu ştiu cum Dumnezeu... au fost patru buletine, da? Şi acelaşi om a pus ştampila pe PSD şi apoi pe adversarul lui. Ceva e în neregulă, e schizofrenie”.

Locul 4- Ana Maria Pătru, fost preşedinte AEP

“ A fost târâtă doi ani prin anchete, la Ploieşti, de procurorul Portocală, şi acum a fost achitată definitiv. E frumos, justiţia a învins. Dar cei doi ani cine îi dă înapoi?. Undeva se pune problema şi cine răspunde. Trebuie să găsim o modalitate prin care şi procurorii trebuie să răspundă pentru că a fost o perioadă în care au făcut cazuri din astea. Să răspundă în momentul în care pierd. Dacă ea, Ana Maria Pătru pierdea, intra la puşcărie. Dacă nu a pierdut, măcar să-i taie din salariu procurorului. E nedrept. Ce riscă procurorul? Ea a riscat, putea să fie condamnată”.

Locul 3- Victor Ponta, preşedintele Pro România şi Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE

“Ei au făcut un nou partid, au fuzionat. Deşi Pro România şi ALDE au ieşit prost la locale, eu nu exclud un scor bun la parlamentare, împreună, pentru că pot să ia voturi de la PSD. Acum nu au luat voturi de PSD, da rei trec totuşi partid de stânga. Unindu-se nu se mai impart voturile. O mare problemă la aceste locale a fost împărţirea voturilor. Acolo unde voturile s-au împărţit în partea stângă, automat a câştigat dreapta şi invers”.

Locul 2 – Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balş

“Este unul dintre cei care pot să vorbească despre COVID fără să ne sperie. Eu nu-l înscriu în rândul cioclilor apocaliptici, Musta, Raed Arafat, care atunci când apar, o luăm la fugă, panicarzi. E foarte important ca medic să dai un semnal de calm. Este foarte important semnalul de optimism al medicului.  Dacă vin cioclii apocaliptici şi ne spun gata, ne omoară pandemia, o să ne omoare. Dl Adrian Marinescu mai lasă o rază de optimism în chestiunea asta”.

Locul 1-Renate Weber, Avocatul Poporului

“Postul de Avocat al Poporului a fost mereu un post de sinecure. Ghinionul celor care au trimis-o pe Renate Wber este că ea şi-a luat postul în serios. Are şi o experienţă de ONG-ist şi acum, spre disperarea actualei puteri, ea vrea să luăm măsuri, dar respectând totuşi şi legea. Ea a întrebat care e temeiul legal pentru care poliţiştii în civil pot să dea amenzi şi normal era ca premierul, ca un om democrat, să spune că există o lege. Nu, el a zis <nu ţinem cont, hai să mergem mai departe>. Renate Weber a ridicat şi problema numărului de oameni care merg la vot. Noi, de la suspendarea lui Băsescu, nu ştim câţi suntem. Există suspiciunea că e o rezervă de două milioane de voturi care e folosită prin soft. În momentul în care la vot noi suntem consideraţi 22 de milioane, dar de fapt suntem 20, atunci ai o marjă de 2 milioane, pe care poţi să o foloseşti”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici