Programul ARD: Cota unică de 12%, salariu minim de 1.000 de lei în 2015, reducerea CAS cu 5%

ARD afirmă, în sinteza programului de guvernare făcut public marţi, că va introduce cota unică de 12%, va creşte salariul minim la 850 de lei în 2013 şi la 1.000 de lei în 2015, va reduce CAS cu 5% şi, de asemenea, că va pune capăt numirilor politice la Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului.

704 afișări
Imaginea articolului Programul ARD: Cota unică de 12%, salariu minim de 1.000 de lei în 2015, reducerea CAS cu 5%

Programul ARD: Cota unică de 12%, salariu minim de 1.000 de lei în 2015, reducerea CAS cu 5% (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"ARD va introduce unul din cele mai mici impozite pe venit şi profit din UE. Cota unică va scădea de la 16% la 12%", se arată în documentul ARD, în care se precizează că în România vor veni mai mulţi bani, mai multe investiţii străine, companiile româneşti vor rămâne cu mai mulţi bani pentru dezvoltare, iar fiecare român va avea mai mulţi bani în buzunar pentru că va plăti mai puţin la stat.

Potrivit documentului remis agenţiei MEDIAFAX, ARD promite ca salariul minim să ajungă 1.000 de lei în 2015.

"ARD va creşte salariul minim pe economie de la 700 de lei la 850 lei la 1 ianuarie 2013 şi la 1.000 de lei în ianuarie 2015", promite ARD, menţionând că astfel angajatorul corect va deveni mai competitiv în faţa celui care plăteşte la negru, iar angajatul va avea certitudinea că i se vor plăti contribuţiile sociale şi de sănătate aferente salariului minim.

Partidele componente mai precizează că vor reduce contribuţiile la asigurările sociale şi de sănătate (CAS) cu 5% din contribuţia angajatorului, începând cu 2015. "Pe termen mediu şi lung, reducerea CAS va conduce la creşterea încasărilor la bugetul asigurărilor sociale şi de sănătate. În acest fel pensiile şi serviciile medicale asigurate nu vor mai fi plătite din împrumuturi", se arată în document.

ARD susţine că va continua procesul de îmbunătăţire a actului de justiţie "început în 2005 şi blocat de USL în 2012". "Vom punem capăt numirilor politice la Curtea Constituţională a României şi la Avocatul Poporului. Nu politicienii trebuie să facă aceste numiri, ci reprezentanţii sistemului de justiţie", se arată în document.

Alianţa promite că va modifica procedura civilă în aşa fel încât să se reducă la minimum necesar înfăţişarea părţilor în faţa instanţei.

De asemenea, în document se arată că guvernarea ARD va relansa învăţământul românesc şi îl va plasa între sistemele de educaţie moderne care pregătesc absolvenţi competitivi în tot spaţiul european.

"ARD va asigura finanţarea şi va consolida parteneriatul între unităţile de învăţământ profesional şi companiile de profil din România. Noile generaţii de absolvenţi de învăţământ profesional vor umple golul de meseriaşi de pe piaţa muncii. În acest fel, sistemul de învăţământ va deveni un creator de locuri de muncă şi nu un generator de şomaj", se mai arată în document.

 Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici