Programul de transport de persoane în judeţ, corelat cu orarul şcolilor. Proiect adoptat de Senat

Senatul a aprobat în şedinţa de luni OUG privind transportul de persoane, prin care este stabilită atribuţia Consiliilor Judeţene de a corela programul de transport al persoanelor cu orarul de funcţionare al unităţilor de învăţământ.

450 afișări
Imaginea articolului Programul de transport de persoane în judeţ, corelat cu orarul şcolilor. Proiect adoptat de Senat

Programul de transport de persoane în judeţ, corelat cu orarul şcolilor. Proiect adoptat de Senat

Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţã a Guvernului nr.51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transporturilor de persoane.

O nouă prevedere a fost adăugată de Comisia pentru transporturi şi infrastructură prin care Consiliile Judeţene au o nouă atribuţie privind transportul rutier judeţean de persoane: "corelează programul judeţean de transport cu orarul de funcţionare al unităţilor de învăţământ, iar în situaţia în care nu se poate realiza aceasta, consiliile judeţene şi consiliile locale sunt obligate să asigure transportul elevilor prin curse regulate speciale".

De asemenea, senatorii au eliminat atribuţia consiliilor judeţene prin care aprobă tarifele propuse de firmele de transport de persoane.

Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului elimină transportul rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice. Astfel, acest tip de transport se desfăşoară în regim comercial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici