Proiect de lege USR PLUS: Sistem de monitorizare a traficului. Mortalitatea se reduce la jumătate. Ce prevede propunerea

  • Un proiect de lege care prevede instalarea unui sistem de monitorizare a traficului pe drumurile publice din România a fost depus în Parlament de deputatul USR PLUS Cristian Paul Ichim.
  • Acesta susţine că, în Italia, sistemul a dus la scăderea ratei mortalităţii cu 50%.
830 afișări
Imaginea articolului Proiect de lege USR PLUS: Sistem de monitorizare a traficului. Mortalitatea se reduce la jumătate. Ce prevede propunerea

Proiect de lege USR PLUS: Sistem de monitorizare a traficului. Mortalitatea se reduce la jumătate. Ce prevede propunerea

Deputatul USR PLUS Cristian Paul Ichim susţine că România este ţara cu cele mai multe accidente grave pe cap de locuitor din UE.

„De două ori mai mulţi români îşi pierd viaţa în accidente rutiere, faţă de media europeană. Suntem, de asemenea, singura ţară care nu are un sistem video de monitorizare a traficului rutier”, a scris parlamentarul pe Facebook, unde a anunţat depunerea unui proiect de lege privind instalaea unui astfel de sistem pe drumurile publice din România.

Sistemul video ar urma să detecteze abateri precum depăşirea vitezei legale, încălcarea regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, trecerea pe culoarea roşie a semaforului, neacordarea de prioritate la trecerile de pietoni, nepurtarea centurii de siguranţă, utilizarea necorespunzătoare a luminilor de întâlnire sau depăşirea masei maxime admise.

Sistemul colectează automat abaterile şoferilor şi informaţiile acestora. Şoferii sunt înştiinţaţi direct despre legile pe care le-au încălcat şi primesc amenda acasă.

Palamentarul susţine că după instalarea acestui sistem de monitorizare în Franţa, numărul persoanelor decedate a scăzut, într-un an, de la 13.000 la 1.000, iar în Italia un sistem asemănător a dus la scăderea ratei mortalităţii în accidente rutiere cu 50%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici