Proiect: Părinţii care se întorc la serviciu vor primi 50% din indemnizaţia de creşte a copilului

Părinţii care se întorc la serviciu înainte de expirarea concediului de creştere a copilului ar putea beneficia de 50% din indemnizaţia pentru creşterea copilului, potrivit unui proiect de lege iniţiat de senatorul PSD Alexandru Cordoş.

2435 afișări
Imaginea articolului Proiect: Părinţii care se întorc la serviciu vor primi 50% din indemnizaţia de creşte a copilului

Proiect: Părinţii care se întorc la serviciu vor primi 50% din indemnizaţia de creşte a copilului (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

"Persoanele beneficiare ale indemnizaţiei lunare pentru creşterea copiilor, ce îşi reiau activitatea înainte de expirarea termenului legal al concediului pentru creşterea copilului, au dreptul la plata a 50% din indemnizaţia cuvenită pentru toată perioada rămasă în care ar fi încasat această indemnizaţie, fără stimulentul de inserţie", prevede proiectul de lege.

Iniţiatorul susţine că revenirea părinţilor la serviciu aduce veinturi suplimentare bugetului de stat prin înncasarea impozitelor prevăzute de Codul fiscal.

"Consider că acest cuantum de 50% din indemnizaţia cuvenită ar fi un ajutor acordat de stat pentru o minimă îngrijire oferită copiilor şi ar stimula reintegrarea mai rapidă în câmpul muncii a persoanelor beneficiare ale concediului de creştere, întrucât stimulentul de inserţie este insuficient", afirmă Cordoş în expunerea de motive.

Impactul economic asupra bugetului de stat este de 64,5 milioane de lei, iar dacă nu s-ar mai acorda stimulentul de inserţie, suma cheltuită în plus ar fi de 45,5 milioane de lei, potrivit expunerii de motive.

Proiectul de lege se află în dezbatere publică pe site-ul Senatului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici