Proiect-pilot, implementat în România cu sprijinul Comisiei Europene, în domeniul migraţiei

Ministrul de Interne Lucian Bode şi comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson au semnat vineri scrisoarea de intenţie privind lansarea unui proiect-pilot care va fi implementat în România în domeniul migraţiei.

737 afișări
Imaginea articolului Proiect-pilot, implementat în România cu sprijinul Comisiei Europene, în domeniul migraţiei

Sursa foto: Facebook/Lucian Bode

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, proiectul pilot prevede implementarea de către România a mai multor instrumente în domeniul azilului, returnărilor, managementului frontierelor şi cooperării internaţionale, pornind de la bunele practici româneşti în aceste domenii.

Proiectul-pilot va fi implementat cu sprijin operaţional, tehnic şi financiar puternic al Comisiei şi al agenţiilor cheie din UE pentru afaceri interne (EUAA, Europol şi Frontex).

Conform comunicatului, România are o poziţie geografică strategică, la graniţa cu Serbia, Ucraina şi Moldova, şi joacă un rol cheie în securizarea frontierei externe comune, contribuind efectiv la gestionarea migraţiei şi asigurarea unui nivel ridicat de securitate.

„Vreau să mulţumesc călduros României pentru că a acceptat să prezinte la nivel european cele mai bune practici privind procedurile rapide de azil şi returnare, bazându-se pe bunele practici şi pe cooperarea solidă cu ţările vecine. Prin acest proiect pilot, România aduce o contribuţie extrem de valoroasă la efortul european comun de a gestiona provocările migraţiei într-un mod eficient, comun şi unit. Comisia va oferi sprijin deplin”, a declarat comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson.

„Vom acţiona atât pentru a întări capacitatea autorităţilor române de a face faţă provocărilor generate de fluxurile migraţioniste, dar şi pentru a transforma rezultatele acestui proiect comun într-o sursă de inspiraţie pentru partenerii noştri, cât şi pentru a contribui la înregistrarea de progrese în discuţiile privind soluţiile comune”, a spus ministrul Lucian Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici