Proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, adoptat

Proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare a fost adoptat, vineri, de Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, cu 177 de voturi, fiind de asemenea înregistrate 56 de voturi „împotrivă” şi 4 abţineri.

148 afișări
Imaginea articolului Proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, adoptat

Proiectul de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare, adoptat (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit proiectului de lege, Guvernul este abilitat să emită ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, în domenii ca sănătate, finanţe publice şi economie, dezvoltarea regională şi administraţie publică, muncă, protecţie socială, fonduri europene, justiţie, transporturi şi infrascructură, educaţie, cercetare, agricultură, mediu, dar şi „prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege”.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, în 9 decembrie, fără modificări, textul legislativ.

Plenul Senatului a adoptat 8 decembrie, în forma iniţială, fără modificări, proiectul de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare până la momentul convocării noii sesiuni în luna februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici