Proiectul de buget, în primă lectură în şedinţa de joi a Guvernului

Premierul Dacian Cioloş a declarat că indexarea pensiilor cu 5 la sută este trecută în proiectul bugetului de stat pe 2016, care va fi citit, joi, în şedinţa de guvern în primă lectură, reafirmând că mărirea salarială cu 10 la sută pentru toţi bugetarii se găseşte, de asemenea, în buget.

501 afișări
Imaginea articolului Proiectul de buget, în primă lectură în şedinţa de joi a Guvernului

Proiectul de buget, în primă lectură în şedinţa de joi a Guvernului (Imagine: Shutterstock)

"Proiectul de buget l-am construit în aşa fel să includem deciziile luate de Parlament până acum şi cele referitoare la codul fiscal şi cele referitoare la măririle salariale, inclusiv cea de 10 la sută ( pentru toţi bugetarii -n.r.). În proiectul de buget pe care îl vom înainta Parlamentului vor fi incluse deciziile deja luate de Parlament prin diferite acte normative", a declarat premierul Dacian Cioloş, miercuri seară, la România TV.

Întrebat despre mărirea pensiilor, primul-ministru a confirmat că acestea vor fi indexate cu 5 la sută, măsura găsindu-se în proiectul bugetului de stat pe 2016.

"Da, e 5 la sută, deci ceea ce a fost calculat în bugetul iniţial. Am menţinut creşterea aceasta, nu pentru că aşa a decis PSD-ul, ci pentru că considerăm că e o măsură justă şi ne-o asumăm", a arătat primul-ministru, care, însă, a refuzat să spună dacă contribuţia la pensiile private obligatorii (Pilonul II) va creşte de la 5 la 5,5 la sută, cum era prevăzut în varianta de buget pregătită de fostul guvern.

Solicitat să răspundă dacă a fost nevoit să taie bani de la investiţii pentru a avea resurse financiare pentru majorările salariale, premierul a spus că va explica toate aceste aspecte la momentul potrivit.

"Când o să prezentăm bugetul, atunci o să explicăm toate elementele care au stat la baza calculelor, nu vreau să mă apuc să vă spun tot felul de elemente disparate, ce pot să vă spun este că prin investiţii nu vom scădea alocările bugetare faţă de ceea ce a realizat guvernul până în momentul de faţă, ci mergem chair cu o ambiţie mai mare pentru că investiţiile sunt importante", a precizat Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici