Proiectul privind carantina şi izolarea intră azi la vot, cu întârziere, în Camera Deputaţilor. PSD intenţionează să îl amendeze

Proiectul iniţiat de Guvern privind carantina şi izolarea va intra, joi, în regim de urgenţă în dezbaterea Camerei Deputaţilor, prima cameră sesizată. Deşi trebuia să prezinte raportul asupra iniţiativei până la ora 13.00, Comisia juridică a amânat dezbaterile pentru ora 16.00.

2092 afișări
Imaginea articolului Proiectul privind carantina şi izolarea intră azi la vot, cu întârziere, în Camera Deputaţilor. PSD intenţionează să îl amendeze

Proiectul privind carantinarea şi izolarea intră joi în regim de uregenţă

UPDATE 11.10 Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, s-a întâlnit, joi dimineaţă, la Parlament, cu Raed Arafat şi mai mulţi colegi jurişti pentru a găsi „cele mai bune formulări” la noua lege privind carantina şi izolarea „care chiar să-i protejeze pe români în faţa pandemiei, nu să acopere abuzurile”.

UPDATE 11.00 PSD se pregăteşte de amendarea proiectului. Legea carantinei şi izolării va fi votată joi în plenul Camerei Deputaţilor, dar ea nu poate fi votată în forma Guvernului, pentru că ar fi o nenorocire, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

UPDATE 11.00 Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se va reuni cu întârziere pentru a face raport asupra iniţiativei, ora aproximativă fiind 16.00 - 17.00. Întârzierea este motivată de amendamentele şi observatiile depuse la proiect, a explicat preşedintele Comisiei Juridice, Nicuşor Halici. Şedinţa de plen a fost împinsă către ora 20.00.

Ştirea iniţială

Plenul se va reuni la ora 13.00 pentru a dezbate proiectul, sub rezerva primirii raportului de la Comisia juridică. PSD a organizat miercuri o dezbatere la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, cu mai multe ONG-uri, după ce liderul Marcel Ciolacu a spus că propunerea este „un alt zombi legislativ”. Comisia juridică se va reuni joi dimineaţa pentru a amenda iniţiativa executivului. 

Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic a fost adoptată, luni, de Guvern, după ce Curtea Constituţională a decis că internarea persoanelor diagnosticate cu COVID-19 în spitale este contrară Legii Fundamentale. 

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, în proiectul de lege adoptat de Guvern se redefinesc „carantina” şi „izolare”, el precizând că prima este destinată persoanelor sănătoase, iar cea de-a doua, celor infectate.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici