Propunere pentru noi zile libere: Un deputat vrea să transforme în realitate dorinţele lui Ion Creangă

"Să dea Dumnezeu tot anul să fie sărbători şi numai o zi de lucru, şi atunci să fie praznic şi nuntă", scria Ion Creangă în "Amintiri din copilărie", fără să ştie că vorbele sale îi vor inspira pe aleşii neamului o sută de ani mai târziu.

396 afișări
Imaginea articolului Propunere pentru noi zile libere: Un deputat vrea să transforme în realitate dorinţele lui Ion Creangă

Propunere pentru noi zile libere: Un deputat vrea să transforme în realitate dorinţele lui Ion Creangă (Montaj foto)

După ce, în 2008, parlamentarii au făcut front comun şi au legiferat statul acasă de Rusalii, în 2010 un deputat PDL merge mai departe şi propune încă două zile nelucrătoare: o Zi naţională de rugăciune şi o Zi a românilor de pretutindeni.

Deputatul PDL Mircea Lubanovici a anunţat, miercuri, că va depune la Parlament două proiecte de lege, care să instituie Ziua naţională de rugăciune şi, respectiv, Ziua românilor de pretutindeni, ambele nelucrătoare.

Deputatul PDL Mircea Lubanovici

"Voi propune o Zi naţională de rugăciune, pentru ca naţiunea română să aibă o zi nelucrătoare, în care poporul român, care se declară creştin, să poată să se roage. Să avem o zi, în care să putem să ne rugăm lui Dumnezeu", a spus Lubanovici, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că nu a stabilit, încă, data acestei Zile naţionale de rugăciune.

Lubanovici, deputat ales de diaspora, a precizat că propune ca pe 20 iulie, adică de Sfântul Ilie, să se sărbătorească Ziua românilor de pretutindeni. "Să încurajăm românii să se întoarcă acasă şi să nu uite de unde au plecat", a explicat deputatul PDL.

Deputatul PDL a spus că va iniţia un alt proiect de lege prin care să încurajeze românii din diaspora să adopte şi să ajute copiii orfani sau persoanele cu dizabilităţi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici