Propunerea USR de a dezbate eliminarea pensiilor speciale fără raport, respinsă în Camera Deputaţilor

Liderii de grup ai Camerei Deputaţilor au respins, miercuri, propunerea deputatului USR Cristian Seidler de a dezbate proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale fără raportul Comisiei pentru Muncă. ”Să trântim o dată pentru totdeauna acest episod întunecat”, solicitase Seidler.

186 afișări
Imaginea articolului Propunerea USR de a dezbate eliminarea pensiilor speciale fără raport, respinsă în Camera Deputaţilor

Propunerea USR de a dezbate eliminarea pensiilor speciale fără raport, respinsă în Camera Deputaţilor

"Vă solicităm o pauză de consultări pentru ca liderii să decidă dezbaterea acestui proiect fără raportul Comisiei pentru Muncă. Menţionez că termenul este de mult depăşit iar comisia de muncă a decis amânarea întocmirii unui raport, pentru luna februarie, sub pretextul necunoaşterii impactului bugetar. Vă invit să dezbatem şi să trântim o dată pentru totdeauna acest episod întunecat al pensiilor speciale. Spuneţi odată prin vot clar, vreţi sau nu vreţi pensii speciale", a declarat deputatul USR Cristian Seidler, miercuri, de la tribuna Camerei Deputaţilor.

În urma consultărilor dintre liderii grupurilor de la Camera Deputaţilor, Florin Iordache, a anunţat că proiectul se va dezbate după primirea raportului de la comisie.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să amâne votul pentru proiectul privind pensiile speciale, până în luna februarie, sub pretextul că Guvernul trebuie să se pronunţe pe toate amendamentele.

Astfel, printre categoriile de pensii speciale care urmează să fie eliminate odată cu adoptarea iniţiativei legislative se numără pensiile funcţionarului public parlamentar, personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România, pensiile speciale ale judecătorilor CCR şi pensiile de serviciu ale membrilor corpului diplomatic consular al României.

Propunerea legislativă pentru abrogarea pensiilor speciale iniţiată de USR a fost respinsă de Senat pe 26 martie 2018.

Camera Deputaţilor va avea rol de for decizional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pensii,
speciale,
raport

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici