Propunerile privind noii miniştri au ajuns la Palatul Cotroceni

Propunerile privind noii miniştri la Dezvoltare, Fonduri Europene şi Transporturi au ajuns luni la Palatul Cotroceni, confirmă Administraţia Prezidenţială.

731 afișări
Imaginea articolului Propunerile privind noii miniştri au ajuns la Palatul Cotroceni

Propunerile privind noii miniştri au ajuns la Palatul Cotroceni

Propunerile ce vizează noii miniştri (Paul Stănescu, Felix Stroe şi Marius Nica) au ajuns luni la Palatul Cotroceni, iar dacă preşedintele Klaus Iohannis le va accepta şi va semna decretele de numire, ceremonia de depunere a jurământului de către cei trei noi miniştri ar putea avea loc chiar în cursul serii de luni.

În cazul în care preşedintele va refuza una sau mai multe propuneri, social-democraţii vor fi nevoiţi să se reunească din nou în CExN şi să decidă calea de urmat.

CExN al PSD a votat, vineri, ca Paul Stănescu să preia funcţiile de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe să preia ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, şi Marius Nica să preia ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb.

În cursul serii de joi, foştii miniştri au demisionat, deşi toţi membrii CExN şi-au manifestat susţinerea pentru aceştia şi au lăudat la unison activitatea lor.

Demisiile au survenit ca urmare a declaraţiilor publice făcute de Tudose, care a avansat posibilitatea de a-şi da demisia dacă din Guvern nu pleacă miniştrii cu probleme la DNA şi care afectează, astfel, „relaţia cu Bruxelles-ul”, respectiv Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb.

Tudose a declanşat, săptămâna trecută, o criză politică în PSD, atunci când a anunţat că nu este „într-un moment fericit” al relaţiei cu Dragnea, el vorbind despre posibilitatea de a demisiona şi de a declanţa astfel o criză guvernamentală, similară celei recente, care pornise de la deteriorarea relaţiei dintre Dragnea şi premierul Grindeanu.

Mai mult, Tudose a anunţat că va face "o mini remaniere" care va viza mai mulţi miniştri "cu probleme de percepţie la nivelul opiniei publice şi, în unele situaţii, la nivelul Comisiei Europene” şi că va avea o discuţie "bărbătească" cu Dragnea, chiar a doua zi, la partid.

Abordând o poziţie de forţă în relaţia sa cu Dragnea, înainte de întâlnirea „informală” de la partid, Tudose s-a văzut la Cotroceni cu şeful statului, Klaus Iohannis, cu care a discutat despre remanieri şi posibilitatea de a "semna actele" în cursul săptămânii trecute.

Sevil Shhaideh a devenit consilier de stat, întrucât Tudose a semnat „actele” încă din cursul dimineţii de vineri, iar Rovana Plumb va deveni preşedintele Comisiei pentru Afaceri europene, post vacantat prin excluderea lui Ponta din partid. Cuc rămâne simplu deputat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici